Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
John Guidetti.

Guidetti tagen efter Segerströms bortgång

Fotbolls-Sverige har sorg. Mitt i förberedelserna inför tisdagens EM-playoff mot Frankrike i Halmstad nåddes U21-landslaget av beskedet att Brommapojkarnas Pontus Segerström, 33, avlidit i hjärncancer.

Några av spelarna – däribland anfallsstjärnan John Guidetti – har spelat tillsammans med Segerström och Celitc-stjärnan var märkbart tagen på presskonferensen på Halmstad arena ip i går.

– Det känns otroligt jobbigt och jag kan inte förstå att det är sant. Allt är djupt tragiskt, säger John Guidetti.

Han fortsätter:

– Pontus var en grymt fin människa, det var en bra pappa, det var en fantastisk lagkapten, det var vår lagkapten. Mina tankar går till hans familj.

Förbundskaptenen Håkan Ericson samlade landslagstruppen under förmiddagen för att berätta vad som hänt.

– Allt det här sticker som en kniv i mig, säger han. Vi sa några ord till grabbarna som spelare och människa.

Just en sådan här dag kan det förstås vara svårt att hålla fokus på Frankrike-matchen, men Guidetti lovar att göra sitt bästa.

– Jag spelade en U21-match när min morfar hade gått bort. Mamma ville att jag skulle stanna kvar och hedra honom, jag gjorde mål och tillägnade honom det. Nu tänker jag gå ut och spela för Pontus – det är bättre än att gräva ner sig.

Sverige har 0–2 att hämta in efter förlusten i Le Mans i förra veckan. En svår uppgift, men det här U21-landslaget har varit illa ute tidigare och ändå lyckats gå segrande ur striden.

Ludwig Augustinsson är avstängd och kan ersättas av Emil Kraft som är tillbaka efter just en avstängning. Malmö FF:s mittback Filip Helander ett frågetecken då han stukat foten och bara deltog sporadiskt i gårdagens träning.

– Jag har förberett en alternativ startuppställning ifall Filip inte kan spela. Laget har klarat att hantera den här typen av situationer tidigare och jag tror att vi gör det den här gången med, säger Håkan Ericson, som har Örjans vall som något av favoritarena.

– Det finns flera bra arenor i Sverige, men vi valde Örjans vall för att vi trivs här och är obesegrade här. Vi hade nio fantastiska dagar i Halmstad då vi slog Grekland och Turkiet och fick underbara minnen som vi tar med oss till matchen mot Frankrike.

Guidetti väntas bilda anfallspar med Isaac Kiese Thelin med uppgiften att göra minst tre mål för att drömmen om EM-slutspel i Tjeckien nästa år ska bli sann.

– Det blir en tuff match, men vi har en bra chans. Vi är en stark grupp som alltid ger allt och aldrig viker ner sig. Vi kommer att klara det här, säger John Guidetti.