"Gabbe": "Det blev en extra tändvätska"

Varbergs Bois hade dubbla Oliver som ingrediens plus en skyttekung som vaknat på rätt sida när man hemmaslog Degerfors. – 4-0 skojar man inte bort, sa Gabriel Altemark Vanneryr.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Med starkt försvarsspel som grund kom även chanserna framåt för Bois. Knappt hade publiken bänkat sig innan Oliver Silverholt fyllde på i ett anfall och från sin högerkant, via Nikola Ladan (med förflutet i Tvååkers IF) gav Bois ledningen.

– Mot ett sådant här lag brukar man få springa mycket, så det var skönt att få ett mål till godo, sa högerbacken Oliver Silverholt som lånades in från Hammarby - som mittfältare.

– Jag trivs bäst som innermitt, men jag kan spela ytterback också, sa Oliver.

Bois ökade på till 2-0 efter 25 minuters spel. Den här gången var det Oliver Stanisic som nådde högst och nickade in sitt första Superettan-mål på Elias Anderssons hörna.

ANNONS

– Oliver har varit ruskig hittills i de matcherna han spelat. En fysisk spelare - i båda straffområdena, sa tränare Jörgen Wålemark.

– Vi höll tätt mot Trelleborg, sen prioriterade vi anfallsspelet och gör fyra mål i dag samtidigt som vi håller tätt. Det kan inte bli bättre, sa Oliver Stanisic som varnades efter sitt mål.

– Jag trodde bara man fick varning om man tog av sig tröjan, inte om man bara drog den över huvudet, men nu har man lärt sig något av det, sa Stanisic.

Om inte den starten tog knäcken på Degerfors så var det godnatt bara sekunder in på andra halvlek. Gabriel Altemark Vanneryr fick en passning från Kalle Söderström, dribblade bort två spelare och ur snäv vinkel satte han sitt femte mål för säsongen.

– Hade de energi när de kom ut så försvann den omgående. Jag trodde faktiskt inte jag skulle få in den, men jag hade tur, sa Gabriel Altemark Vanneryr som senare även vinklade in sitt andra mål i matchen, återigen på passning från Söderström.

En gruvlig revansch för "Gabbe" som blev snuvad på ett mål i första halvlek. Linjedomaren vinkade offside, men det triggade bara igång anfallaren ännu mer.

– Gött att få sätta två till då! Det blev en extra tändvätska. Det är andra målet som jag blir av med nu som är riktigt, på grund av att de vinkat fel. Så klart det är viktigt att göra mål, därför blir man irriterad när man står på rätt sida - med marginal. Två mål till och man är med där uppe i toppen av skytteligan.

ANNONS

Slutresultatet var viktigt då Bois har törstat efter en vinst.

– Vi är så här bra! 4-0 skojar man inte bort. Det finns jättehög kapacitet i det här laget. Vi är bra här hemma, men behöver vara det även på bortaplan, sa Gabriel Altemark Vanneryr.

Spelmässigt var Degerfors faktiskt vassare i första halvlek, men Bois vann mycket mark på finurliga omställningar. I andra halvlek var värmlänningarna mentalt sett redan i nästa omgång.

– När de gör 3-0 är matchen död för vår del. Vi har inte nycklar eller kvalitet för att störa dem, sa Degerfors tränare Stefan Jacobsson.

Jörgen Wålemark var belåten på presskonferensen.

– Vi gör många bra saker i matchen, men framför allt lagjobbet. När vi får målen med oss och har en ledning att gå på, då är vi svårslagna. Det har varit några tuffa veckor där vi inte fått vinster och vi har haft en del skador, men vi har jobbat hårt. Degerfors har kanske varit seriens bästa lag i de fem, sex senaste matcherna, men matchbilden i dag passade oss perfekt.

Varberg-Degerfors 4-0 (2-0)

Målen: 1-0 (3) Oliver Silverholt, 2-0 (25) Oliver Stanisic (Elias Andersson), 3-0 (46) Gabriel Altemark Vanneryr, 4-0 (69) Gabriel Altemark Vanneryr (Kalle Söderström).

ANNONS