Flera nya fall av covid-19 i HBK inför helgens match

Två nyckelspelare och flera ledare i HBK har testat positivt för covid-19 – och missar lördagens match mot Ljungskile. Nu testar HBK hela truppen och ändrar på rutinerna inför matchen.
– Alla som närvarar på lördag kommer vara friska, säger Simon Bakkioui.

ANNONS
|

Under onsdagen berättade Magnus Haglund att han testat positivt för covid-19.

HBK:s manager började känna sig krasslig under hemresan från söndagens bortamatch i Superettan mot Akropolis och har de senaste dagarna hållit sig borta från spelartruppen och hela verksamheten.

– Jag har feber, huvudvärk och mår allmänt skit, berättade Magnus Haglund för HP.

– Det är omöjligt att veta varifrån jag har fått det.Men jag har i alla fall inte tappat lukt- och smaksinnet

Nu står det klart att i stort sett hela HBK:s ledarstab och två spelare också testat positivt för coronaviruset och därmed missar lördagens hemmamatch mot Ljungskile.

ANNONS

Det handlar om skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul och mittfältsmotorn Joel Allansson samt assisterande tränaren Torbjörn Arvidsson, målvaktstränaren Dennis Nilsson och materialförvaltaren Sven Karlsson.

– Joel och Rasmus kände något och därför var de hemma i går ändå. När vi fick höra att Magnus (Haglund) var positiv så testade vi dem också, berättar HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.

Rasmus Wiedesheim-Paul hade dock ändå missat lördagens match. Skyttekungen fick en blödning i vaden i söndagens match mot Akropolis.

Ledarna visar inga symptom

I ledarnas fall har dock ingen av dem några symptom av sjukdom.

– Det är det som är sjukt. De har absolut inga tecken på något.

– Nu får de hålla sig borta i tio dagar.

HBK har som säkerhetsåtgärd även gjort tester på övriga ledare och spelare i truppen.

I nuläget kommer Reine Almqvist, om hans test visar att han inte är sjuk, leda laget med hjälp av U19/U21-tränaren Johan Bergström.

HBK ändrar i förberedelserna

HBK gör också flera ändringar till fredagens träning och förberedelserna inför matchen mot Ljungskile.

– Alla kommer byta om hemma och komma direkt till träningsplanen i morgon. På lördag samlas vi inte och äter och kör aktivering inför matchen som vi brukar göra utan vi kommer direkt till matchen.

HBK kommer nu informera Ljungskile om sjukdomarna i truppen, men Simon Bakkioui poängterar att alla spelare och ledare som närvarar vid lördagens match kommer vara friska.

ANNONS

– Vi får svar på hela truppen i morgon, men alla som närvarar på lördag kommer vara friska. De som inte är friska kommer inte vara där, avslutar Simon Bakkioui.

LÄS MER:HBK-managern drabbad av covid-19

ANNONS