Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Böljan Falkenberg och Matilda Johansson åkte på den fjärde raka förlusten i division 1 mellersta Götaland efter 2-5 mot IFK Örby på boprtaplan. Bild: Krister Andersson
Böljan Falkenberg och Matilda Johansson åkte på den fjärde raka förlusten i division 1 mellersta Götaland efter 2-5 mot IFK Örby på boprtaplan. Bild: Krister Andersson

Fjärde raka förlusten för IF Böljan Falkenberg

Två mål framåt. Men IF Böljan Falkenberg läckte rejält bakåt mot IFK Örby.
– Man vinner inte många matcher när man släpper in fem mål, sa Lars Johansson IF Böljan Falkenbergs tränare efter 2-5-förlusten.

Säsongsinledningen för IF Böljan Falkenberg i division 1 mellersta Götaland fortsätter att gå riktigt dåligt. Mot IFK Örby kom säsongens fjärde förlust. Dock började det positivt.

– Vi är lite bättre första 20 och gör 1-0. Ena (Mujdzic) slår en lång frispark, Amanda (Johansson) vinner en 50/50-duell. Elvira (Johansson) får bollen och kommer till ett jättebra avslut och sätter den snyggt, sa Lars Johansson, tränare i Böljan Falkenberg.

IF Böljan Falkenberg tappade ledningen i första halvlek

Men ledningsmålet fick nästan motsatt effekt för jumbon.

– Det blev mer en väckarklocka för dem. Vi blir försiktiga och är inte alls med i mitten av halvleken och de vänder till 2-1. Då får vi en lite bättre period, men får inte in bollen.

Den starka avslutningen spelmässigt på halvleken från IF Böljan Falkenbergs sida var som bortblåst i den andra halvleken.

– De är betydligt hetare och skapar en hel del hörnor och chanser. Vi är inte med i eget straffområde, sa Lars Johansson.

Noll poäng efter fyra matcher

Under den perioden släppte IF Böljan Falkenberg in ytterligare två mål och hemmalaget punkterade matchen. Innan slutsignalen ljöd, föll ett mål för vardera lag. Sofia Eliasson blev Böljan Falkenbergs andra målskytt.

– Vi hotar verkligen dem framåt. Det var nästan som en handbollsmatch och inte mycket mittfältsspel. Bägge lagen är bättre framåt än bakåt.

Med fyra matcher spelade har laget gjort tre mål, släppt in tio och står fortfarande på noll poäng.

– Det är helt klart bekymmersamt. Det låser sig lite när man står på noll poäng, det blir lite stökigt i huvudena på tjejerna. Men detta var den klart svåraste matchen på säsongen, avslutade Lars Johansson.

Läs mer: Elvira Johansson om speciella syskonrelationen i IF Böljan Falkenberg