Blir hallänning? Elfsborgaren Viktor Götesson vill spela seniorfotboll och avslöjar att det finns intresse från halländskt håll.
Blir hallänning? Elfsborgaren Viktor Götesson vill spela seniorfotboll och avslöjar att det finns intresse från halländskt håll.

"Finns intresse i den regionen"

Jesper Karlssons inträde i IF Elfsborg kan öppna för en flytt för Viktor Götesson, 21. – Jag har spelat väldigt mycket U21 och gjort över 20 mål, men siktar på att få speltid i ett seniorlag, säger han.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

På Elfsborgs hemsida får den lovande anfallaren Viktor Götesson goda vitsord när man beskriver honom: "Spelare med hög arbetskapacitet. Målfarlig. Djupledslöpande. Ständigt ett hot bakom backlinjen. Haft en mycket fin utveckling sen han kom till IFE 2015".

Det vore kanske något för både Falkenbergs FF och Varbergs Bois, som letar ersättare till Jesper Karlsson respektive Nsima Peter.

Och Viktor Götesson avslöjar för HN:

– Det finns intresse i den regionen, men det är fortfarande semestertider och det tar ett tag innan trupperna spikas. Det är inget som är klart.

Har båda klubbarna visat intresse?

– Nej, det är inte på den nivån. Men vi ska träffas och prata lite.

ANNONS

Viktor Götesson är från början fotbollsfostrad i Ifö/Bromölla IF och hamnade sedan i Mjällby 2014 där han gjorde allsvensk debut mot Gefle 4 augusti. Året efter tog han klivet till Elfsborg, en klubb som han fortfarande har kontrakt med - ytterligare ett år fram till 2017, men...

– ...det har varit tuff konkurrens och få skador. Och nu har Elfsborg värvat en anfallare till i Jesper Karlsson, vilket gör att man kanske ska se sig om efter andra alternativ. Samtidigt vill man höra vad klubben vill och tycker, säger Viktor Götesson som inte verkar ha någon brådska.

I morgon onsdag ska Falkenbergs FF ha glöggmingel i nya arenan i Falkenberg med medlemmar och sponsorer. Men Viktor Götesson hävdar bestämt att han inte kommer dyka upp där.

– Nej, det är inte så pass...

Håkan Nilsson, sportchef i Falkenbergs FF, skriver i ett sms angående Viktor Götesson: "Kan vara intressant"

ANNONS