Försenad säsongsstart för division två och division tre

Med mindre än tre veckor kvar till säsongspremiär kom beskedet som alla väntat sig. Division två- och division tre-serierna skjuts upp till maj.
– Jag är besviken på att säsongen inte förlängs med en månad också, säger Ullareds tränare Ali Kraym.

ANNONS
|

Om två och en halv vecka var tanken att division två skulle starta igång. Ingen har väl trott att det ska bli verklighet och under tisdagen kom beskedet att säsongsstarten skjuts upp till 1 maj. Beslutet gäller också division tre samt division ett för damer.

– Det var väntat, nu hoppas jag bara att det kommer någon klarhet för våra träningsmatcher, det är ju det man suktar efter nu, att spela match. Om Allsvenskan ska få ta emot publik borde vi få spela matcher, det vore konstigt annars, säger Stafsinges tränare Andreé Johansson och fortsätter:

– Många av oss tränare har önskat att få ett besked om datum så att vi har något att utgå ifrån. I förhållande till pandemin så känns 1 maj som ett rimligt beslut.

ANNONS

Ali Kraym är oförstående till beslutet

Ullareds tränare Ali Kraym berättade för några veckor sedan i en intervju med HN att han var skeptisk till en full säsong om starten försenas. Och han är fortsatt kritisk till förbundets agerande.

– Med start 1 maj går det ju att köra en full säsong. Men jag förstår inte varför säsongen inte flyttas fram med en månad, säger Kraym och fortsätter:

– Då är vi tillbaka i hyckleriet igen. Vi vet att det är corona men ändå ska vi spela fler matcher på kortare tid. Det blir fler resor, fler matcher och vi träffas oftare. För mig är det ett väldigt märkligt tänk. I november kommer många vara vaccinerade så det är oförståeligt varför säsongen inte ska löpa längre.

Division två skulle ha spelat fem omgångar innan 1 maj, de fem matcherna ska nu spelas under veckodagar. Sommaruppehållet för Ullared blir endast två veckor långt.

– Folk säger att man inte behöver vara ledig från att spela fotboll, men klart som fan att vi måste få vara lediga. Vi har tränat sedan i januari och är inga proffs som lever på det här, vi jobbar upptill och vill också vara lediga med våra familjer, säger Ali Kraym.

ANNONS

Oroas över skador

Liksom tränarkollega Johansson önskar Ali Kraym få igång träningsmatcherna, inte minst för att få fräscha spelare till seriestart.

– Jag köper inte att vi ska kunna starta en säsong utan träningsmatcher, det kommer bli så mycket skador. Man måste få komma in i matchtempo innan det bara smäller med en gång. Det oroar mig, säger Kraym och lägger till:

– Jag oroar mig också för mycket annat i samhället kopplat till corona. Jag orkar inte med snacket om att det är synd om fotbollen när det finns så mycket annat i samhället som har det mycket värre än vad vi har.

ANNONS