Julledigheten närmar sig, men för flera halländska utlandsproffs väntar ytterligare matcher innan julafton. Här är veckans Proffskollen.

|
Bild: SCOOP DYGA

Niclas Eliasson, Nîmes Olympique – 9/0

0
Äntligen fick Niclas Eliasson uppleva något annat än förlust på plan med sitt Nimes. Efter åtta raka nederlag för Eliasson, Nimes enda seger sedan ankomsten kom när han var petad, blev det i helgen 2-2 mot St Etienne. Eliasson blev utbytt med knappa kvarten kvar och hann dra på sig ett gult kort, sitt första i Ligue 1.
Bild: CARL SANDIN

John Björkengren, Lecce – 3/0

0
John Björkengren har fortsatt inte gjort en minut efter tiden med corona. I helgen fick han sitta på bänken i 90 minuter och det var ingen munter historia för någon i Lecce. Det blev förlust med 0-3 hemma mot mittenlaget Pisa. En riktig miss för Lecce i jakten på en återkomst till Serie A. Under tisdagen spelade laget igen, den här gången borta mot toppkonkurrenten Spal. Återigen blev det förlust, 0-1, och inte heller något inhopp för Björkengren.
Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Sara Nilsson, Florentia San Gimignano – 6/0

0
Den italienska damligan har tagit ett uppeåll över jul och nyår och Florentia spelar inte igen förrän 16 januari. Laget ligger åtta i tabellen men med hela tio poäng ner till nedflyttning.
Bild: FPh/Mustafa Gumussu

Rami Hajal, Heerenveen, – 11/0

0
För första gången någonsin spelade Rami Hajal från start i Eredivisie. Mittfältaren, som lovordades efter sitt förra inhopp, fick också spela 90 minuter i matchen mot Heracles. Men för laget gick det inte alls bra, det blev förlust hemma mot Heracles. Heerenveen spelar igen mot Feyenoord dagen före julafton.
Bild: TOON DOMPELING

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar – 16/5

0
Jesper Karlsson är tillbaka i målprotokollet efter sju raka matcher utan nätkänning. Karlsson satte en straff i 5-3-segern mot Willem II. Även AZ Alkmaar spelar dagen före julafton, mot Vitesse. Kanske kan laget lyfta mot förväntad position högt i tabellen efter två raka segrar.