Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Ett paralyserat Valder kunde inte hämta sig

0-4-underläget höll på att hämtas in efter att en Valinge Derome-spelare fått målfnatt.

Det blev en tung inledning för Valinge Derome mot Astrio i division 2 sydvästra Götaland. Redan efter första halvlek låg de under med 4–0 men i slutet närmade sig hemmalaget efter att Moa Snödahl gjort tre mål.

– Vi vet att vi är starka sista kvarten, sa Mohamed Omar Jama, tränare Valinge-Derome.

Men Astrio vann till slut med 5-3.

Valinge-Derome började bra

Det var Valinge-Derome som tog tag i matchens inledande tio minuter och skapade de första farliga lägena men efter ett misstag tog Astrio tag i bollen.

– Vi började ruggigt bra men sedan får de en chans och så smäller det. Det första målet kom som ett brev på posten och efter det blev vi helt paralyserade, sa Mohamed Omar Jama.

Astrio fick ny energi och från en sekund till en annan fungerade ingenting för hemmalaget.

– Vi fick en så go känsla och tänkte att det här ska vi ha. Men plötsligt är vårt fina spel som bortblåst. Vi tappade bollen på fel ställen och tappade i press och position. De var snabba och löpte ifrån oss. De vågade mer och har väldigt duktiga spelare, sa Mohamed Omar Jama.

Hittade rätt

Efter första halvlek såg det inte ljust ut men Valinge-Derome kom tillbaka i matchen och hittade rätt i sitt positionsspel igen.

– I den andra halvleken var det vi som hade matchen. Vi stabiliserade upp och tog över mer och mer. Vi gjorde 4–1 men de gjorde 5–1 direkt efter på kontring. Efter det var det bara vi som anföll och höll i bollen. Vi gjorde det bra och enkelt och visste att vi är bra sista kvarten.

Valinge-Derome fortsatte spela sitt spel och bollen hittade flera gånger fram till Moa Snödahl som gjorde alla Valders tre mål.

– Vi passade oss fram hela vägen från målvakten och slog många djupledsbollar. Vi spelade enkelt och alla tre målen var identiska. Moa fick en passning och sprang mellan mittbackarna. Vi vann den andra halvleken med 3–1 men vi kämpade inte tillräckligt om bollarna och då vinner man inte, sa Mohamed Omar Jama.