Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Holmalund blir Böljan Falkenbergs första motståndare i Elitettan. Innan dess har Maria Nilsson planerat in åtta träningsmatcher.

"Ett lagom startmotstånd"

Böljan Falkenberg inleder Elitettan med en hemmamatch mot Holmalunds IF Alingsås. – Klart det blir kul. Skönt att få börja hemma och på den nya arenan, säger Maria Nilsson.

Fotboll: Elitettan
Officiellt premiärdatum på Falcon Alkoholfria Arena är inte klart ännu säger Maria Nilsson på väg till gymmet, men det blir runt påsk.
– Förmodligen blir det skärtorsdag (13 april), men det kan också bli långfredagen. Vi försöker få in den innan helgen, förklarar Böljan Falkenbergs spelande tränare.
I andra omgången ställs laget mot Hovås Billdal.
– Vi behöver ju inte åka långt för första bortamatchen, det blir tuffare resor sedan. Och man hoppas ju att det kan komma en del publik till de två första matcherna, fortsätter Nilsson.
Om båda motståndarna, som för övrigt har tränats av förra Böljan-spelaren/tränaren Jessica Julin, säger hon följande:
– Holmalund gjorde en bra fjolårssäsong (blev nia) och Hovås var bra framför allt på våren. Men det är så här, varje match i den här serien kommer bli tuff.
Märk väl att dessa matcher bara är lagda som förslag. Schemat blir spikat den nionde januari på ett lottningsmöte.
– Vi har ju mött Holmalund i träningsmatcher förr, och det känns lite lagom som startmotstånd, säger ordföranden Lars Johansson.
 

Hovås Billdal möter man för övrigt redan den 18 februari i försäsongens andra träningsmatch. Totalt är åtta matcher inplanerade, varav den första spelas hemma mot Mariebo elfte februari.
Truppen håller på att förstärkas. Tre namn ska in - minst.
– Snart gör vi klart med två spelare (en back och en mittfältare). Sedan letar vi efter en till, en forward. Vi försöker stärka upp varje lagdel, säger Maria som syr ihop truppen tillsammans med Lars Johansson.
– Man kan säga att allt är förskjutet. Förr var trupperna klara i oktober. Nu väntar många långt in i december eller januari. Det är mer spelarnas marknad, tycker Lars Johansson.
Den 16 januari sätter Böljan Falkenberg igång med träning (utomhus) igen.