Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Johansson till FC Köpenhamn

Förre FFF-spelaren byter belgiska KAA Gent mot danska storklubben.

Fotbollsspelaren Erik Johansson lämnar den belgiska klubben KAA Gent och går till FC Köpenhamn med omedelbar verkan. 

– F.C. Köpenhamn är Skandinaviens största klubb och jag ser fram emot att hjälpa klubben att vinna titlar och komma tillbaka på den europeiska scenen, säger Erik Johansson till FCK:s hemsida.

– Min tid i Gent började bra och jag spelade de första tio matcher från start, men sedan blev jag tyvärr skadad och laget klarade sig bra utan mig. Därför valde tränaren bort mig, så när jag fick den här möjligheten att komma till Köpenhamn och en klubb på en mycket hög nivå, så tvekade jag inte. Jag ser verkligen fram emot att komma igång.

Landslagsspelaren Erik Johansson, som kommer från Falkenberg, värvades till KAA Gent i juli förra året men har nu skrivit på ett femårskontrakt med den danska klubben. Han är även aktuell som mittback i Sveriges EM-trupp i sommar.

– Erik är en bergfast mittback med erfarenhet från internationell klubb- och landslagsfotboll. Han är nu det förstavalet på sin position i det svenska landslaget och har visat att han kan hantera svåra uppgifter, även när han är ur matchform, som han nyligen visade i de två EM-playoffmatcherna mot Danmark, säger FCK:s manager Ståle Solbakken.

Erik Johansson har även skaffat sig Champions League-meriter under sin tid i Malmö FF. Mellan 2008 och 2011 spelade Erik Johansson i Falkenbergs FF.