Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Erik Berg. Bild: JESPER ZERMAN
Erik Berg. Bild: JESPER ZERMAN

Erik Berg uppges nära bryta med Djurgården

Erik Berg är på väg bort från Djurgården, enligt Expressen. Tidningen uppger att han är nära att bryta kontraktet och på väg att avsluta karriären.

Falkenbergs FF-fostrade Erik Berg vände tillbaka till svensk fotboll år 2018. Ny klubbadress blev Djurgårdens IF.

Men tiden där har varit hackig. Trots ett SM-guld 2019 har mittbackens plågats av skador och samma säsong som Djurgården vann SM-guld framträdde han i blott elva serieframträdanden. I fjol spelade han i 21 allsvenska matcher.

Nu uppger Expressen att Berg är på väg bort från klubben. Tidningen uppger att parterna är nära att gå skilda vägar och att det ”talar för” att han avslutar elitkarriären på grund av sina skadebekymmer.

– Vi har haft en diskussion om framtiden med Erik. Vi är hans arbetsgivare och han är anställd hos oss och det är det vi förhåller oss till just nu, säger Bosse Andersson, sportchef i Djurgårdens IF, till Expressen.

Förutom Djurgårdens IF och Falkenbergs FF har Berg tidigare representerat Malmö FF, FC Köpenhamn, Gais och belgiska Gent. Totalt har han vunnit tre SM-guld, varav två med Malmö FF och ett med Djurgården, och gjort 12 A-landskamper.