Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Endrit Ibishis drömflytt – blir proffs på Island

Från svenska division 3 till Islands näst högsta liga, huvudstaden Reykjavik och ett liv som fotbollsproffs.
Efter en säsong i Halmia har Endrit Ibishi hittat sin nya klubb.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger 23-åringen.

Det har varit två hektiska veckor för Endrit Ibishi som som bäst håller på att göra klart allt hemma i Halmstad inför nästa steg i fotbollskarriären.

En flytt till Island och Reykjavik efter ett lyckat provspel med Kórdrengir i den näst högsta ligan som resulterade i ett kontrakt.

– Jag fick ett samtal från min agent som hade ett erbjudande från Island för två veckor sedan. Han förklarade lite om laget och frågade om vi var sugna. Det har jag definitivt varit och sedan har det varit snabba ryck, säger Endrit Ibishi.

23-åringen, som även haft hjälp från den förre Vinbergs- och Tvååkerspelaren Besart Zeqiri som rådgivare, landade i Sverige i söndags och under måndagen blev allt klart.

– Det känns spännande. Det ska bli väldigt kul att få testa att leva på fotbollen och satsa på det.

Ibishi byter division 3 mot Islands Superettan

Mittbacken tar inte bara ett stort kliv från svenska division 3 till Islands motsvarighet till Superettan, 1. deild karla. Han blir också proffs och ska leva på sin fotboll. Han har sagt upp sig från sitt civila jobb som skattehandläggare på Skatteverket.

– Det är ett stort steg, men jag tvivlar inte på vad jag kan och jag känner att jag definitivt kommer klara utmaningen, säger Endrit säkert.

– Det här är egentligen en dröm som går i uppfyllelse. Vem vill inte leva på fotboll och få möjligheten att göra det till 100 procent?

Endrit Ibishi är fostrad i HBK

Endrit Ibishi är fostrad i HBK och spelade i klubben upp till U19, men följde sedan med tränaren Michael Svensson till Vinbergs IF. Där blev det tre säsonger i division 2 innan flytten till Halmia i fjol, där han spelade tio matcher under säsongen som slutade med degradering till division 3.

Nu flyttar han till Kórdrengir som grundades så sent som 2017, men har gjort en snabb resa genom det isländska seriesystemet efter att ha vunnit sin serie samtliga fyra år.

– Det är en ung klubb med väldigt höga ambitioner som har klättrat tre år i rad. Vad jag hört vill de gå upp till högstaligan inom två år. Det är bra ambitioner så det blir kul att vara med och bidra.

Kontraktet med klubben sträcker sig till en början till och med sommaren. Går allt som det ska finns Endrit Ibishi med när Kórdrengir spelar nästa match redan på fredag.