Böljan Falkenbergs Ena Mujdzic har tränat med Växjö och spelar match mot Kalmar fredag kväll.
Böljan Falkenbergs Ena Mujdzic har tränat med Växjö och spelar match mot Kalmar fredag kväll. Bild: KRISTER ANDERSSON

Ena Mujzic provspelar med Växjö DFF

IF Böljan Falkenberg tvingades lägga ner sitt damlag nyligen. Men profilen Ena Mujzic söker nya möjligheter. Hon har fått chansen att testa med ett allsvenskt lag.

ANNONS
|

– Det stämmer. Jag är här nu och ska spela match ikväll mot Kalmar, säger Ena Mujzic som redan tränat ett pass med Växjö i torsdags.

– Det är intressant och man märker hur mycket tid de lägger på det de gör. Det är skitkul att testa på, säger Ena om intrycken.

Det är hennes förra tränare Maria Nilsson, tidigare i Böljan Falkenberg, som plockat dit henne för provspelet.

– Helt rätt! Vi hördes av för två veckor sen. Sen kom det lite corona i vägen så jag kom först igår och ska spela match ikväll.

ANNONS

Ena Mujzic, som 2020 gjorde två mål på tio matcher, känner sig laddad.

– Jag har ju spelat med Böljan i Elitettan och på den nivån. Jag trivs bra när det går fort. Nu får man möjlighet att se om det här är något man kan tänka sig. Man får ju väga in privatliv och heltidsjobb och vad man ska prioritera, säger Mujdzic som jobbar på bank.

Tränar inomhus i Tipshallen

Hon ser även detta som en bra träningsmöjlighet. Inte bara för att laget kan träna inomhus i Tipshallen när det är minusgrader utanför.

– Jag har inte spelat fotboll sen oktober förra året så det är världens möjlighet att få upp det på snabb tid. Det är stor skillnad att träna med ett allsvenskt lag än division två.

Det är ett förutsättningslöst provspel - till att börja med.

– Träning igår, match idag. Något mer har inte Maria sagt, så vi får se.

Hela sortin för Böljan Falkenbergs del har Ena blandade känslor kring.

– Böljan är ändå moderklubben och jag hade gärna sett att den fanns kvar. Samtidigt var det ett bra beslut utifrån förutsättningarna. Det fanns inte så många spelare för att bedriva verksamhet så bra som möjligt. Det hade behövts fler. Och två månader in på säsongen, har man inte kommit längre än vi gjorde då är det ett bra beslut, även fast det är jättetråkigt.

ANNONS

Läs mer: Regnet stoppade landslagsdebuten

ANNONS