Böljan Falkenbergs Ena Mujdzic har skrivit på för Växjö DFF och återförenas med sin tidigare tränare Maria Nilsson.
Böljan Falkenbergs Ena Mujdzic har skrivit på för Växjö DFF och återförenas med sin tidigare tränare Maria Nilsson. Bild: KRISTER ANDERSSON

Ena Mujdzic klar för Växjö DFF

Hon är Hallands färskaste allsvenska export. Säsongen 2021 kommer Ena Mujdzic,23, representera Växjö DFF. Det blev officiellt under fredagen. - Det ska bli jättekul att testa det. Det är helt nytt för mig, säger Ena Mujdzic.

ANNONS
|

Hallands Nyheter har tidigare skrivit att den tidigare Böljan Falkenberg-spelaren Ena Mujdzic varit och tränat med Växjö DFF. Det blev även en träningsmatch med det damallsvenska gänget mot Kalmar FF där Ena Mujdzic bland annat gjorde mål. Senare erbjöd klubben henne ett kontrakt över den här säsongen.

Nu har hon även fattat sitt beslut.

– Jag har tänkt på det ganska länge, men bestämde mig igår (läs torsdag). Jag har inte haft någon deadline på så sätt, men det var svårare än jag trodde. Nu har jag löst allt, säger Ena Mujdzic.

Kommer jobba på distans

Hon har ordnat bostad i Växjö och flytten går nästa vecka. Samtidigt kommer hon jobba på distans med sitt nuvarande bankjobb.

ANNONS

– Tajmingen är riktigt bra. Det är det som gjort att jag tagit beslutet som jag gjort, säger Mujdzic och utvecklar sitt resonemang:

– I och med coronan är fotbollen inte igång här i Halland. Det är bara elitlag som får spela, det gjorde valet självklart. För att få spela måste man spela elitfotboll.

Ena kommer träna på egen hand till nästa fredag.

– Det var kul att få börja göra mål i första matchen. Mitt mål är att komma till standard så snabbt som möjligt. Jag tränar väldigt mycket och är lättränad, men det är stor skillnad om man ser till deras tempo och fysik.

– Jag kan inte säga att jag är ikapp, de tränar sju gånger i veckan och jag har inte varit igång på fyra månader. Visst, det tar nog några veckor att komma igång, men jag tror inte det är största problemet.

I träningsmatchen mot Kalmar spelade Ena anfallare. Det är lite oklart hur hon ska användas i sitt nya lag, Växjö DFF.

– Jag har spelat precis överallt, men jag tror Maria (Nilsson, tränaren) tänker mig som en mittfältare.

Hur känns det att kunna titulera sig allsvensk spelare?

ANNONS

– Vad ska man säga? Det är skitkul att få erfarenhet i Sveriges bästa liga. Det är en merit som kommer finnas med hela livet. Jag är glad att jag tog den här chansen.

2020 spelade Ena med Böljan Falkenberg i division 1. Hon har även spelat med det gänget när de låg i Elitettan.

ANNONS