Niclas Eliasson jublar efter ett av sina två mål mot Marseille.
Niclas Eliasson jublar efter ett av sina två mål mot Marseille. Bild: ANTHONY DIBON

Eliasson stor matchvinnare mot Marseille

Nu kan Niclas Eliasson titulera sig målskytt i Ligue 1. Dubbel sådan till och med.

ANNONS
|

Falkenbergaren blev stor matchvinnare mot Olympique Marseille på lördagskvällen.

– Självklart en fantastisk känsla att få göra mina första mål i Frankrike och speciellt i en match borta mot en så stor och klassisk klubb som Marseille, svarar Niclas Eliasson på bussen hem från Stade Velodrome och lagets 2-1-vinst.

Nimes Olympique hade inför den 20:e omgången bara tagit tolv poäng och åkt på sexton förluster i Ligue 1.

Men nu kom säsongens största och viktigaste triumf när laget vann sin första match på de senaste nio matcherna.

– Vi har som lag haft en tuff period och inte fått med oss resultat och jag tror och hoppas att vi kan ta med oss energi och självförtroende från ett sånt här resultat inför kommande matcher.

ANNONS

Niclas Eliasson spelade från start mot tabellsexan och var högst delaktig i vinsten.

Efter att Marseilles bränt en straff i första halvlek genom Florian Thauvin så kopplade Nimes greppet i inledningen av andra halvlek.

I 55:e och 58:e minuten gjorde Niclas Eliasson sina första mål i ligan.

– Första målet så kom ett hårt skott, eller inlägg, där jag inte hann ta emot bollen utan fick bara styra den mot mål och det var en skön känsla att se den gå in!

– Och på andra målet så hade vi en väldigt bra kontring där vi spelade oss förbi på högerkanten och min lagkamrat sköt bollen mot bortre stolpen där jag fyllde på och kunde lägga in den.

Båda gångerna var det försvaren Sofiane Alakouch som spelade fram. Eliasson blev utbytt i 84:e minuten och ersattes av Yassine Benrahou.

Marseille reducerade till 1-2 genom en försvarsmiss, men Nimes kunde ändå hålla undan. Nimes kämpar för sin existens och ligger kvar på nedflyttningsplats, men närmade sig Nantes, som har två poäng mer och är närmaste räddningsplanka i tabellen.

– Självklart var det ett viktigt resultat och tre viktiga poäng. Det är en av världens topp fem högst rankade ligor så självklart väldigt tuffa lag och motstånd, så det var härligt.

ANNONS

Hur firade du denna milstolpe?

– Det blir väldigt lugnt firande eftersom vi har utegångsförbud efter klockan 18 här i Frankrike. Så det blir hem, äta och ta det lugnt med flickvännen och vår hund.

ANNONS