Efter sena avgörandet: Tvååker slog Bois i årets första match

Matchens enda mål blev det sista som hände innan slutsignal. Mergim Laci satte 1-0 och gjorde därmed Tvååker till segrare över Bois i årets första match.

ANNONS
|

Fem-sex minusgrader och västkustsk snålblåst var förutsättningarna när Tvååker mötte Varbergs Bois i säsongens första träningsmatch. Matchens ende målskytt, Mergim Laci, beskrev det som svårspelat.

– Det är jävligt svårt att spela här ute. Vi springer runt som Bambi på hal is.

Även tränare Pierre Krantz menar att matchen var snudd på ogenomförbar.

– Det var gränsfall. Det var väl här gränsen gick, lite sämre så hade det inte gått att genomföra matchen, säger han.

Men matchen genomfördes och Tvååker vann det jämna mötet efter ett sent avgörande av Mergim Laci i den 90:e minuten. Hans insats?

– Den var helt okej. Det var första matchen på året, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Jag tycker att vi gör en godkänd insats. Vi spelar bra stundtals. Det är inte nu det ska sitta, utan när säsongen börjar.

Krantz däremot, som genomförde sin första match som tränare för laget sedan han tog över efter Mattias Lindström, tycker att Tvååkers insats är mer än godkänd.

– Jag är jättenöjd att vi genomföra en match där vi är så stabila. Det är väldigt sällan vi tappar formen och strukturen. Jag är väldigt nöjd med tryggheten i spelet, med boll men framför allt utan boll.

Kan du säga något om dynamiken i laget?

– Vi jobbar hårt för varandra, vi gör rätt i omställningsspelet. Vi har massa bra chanser och är vassa, säger Krantz och avslutar:

– Vi är nöjda. Det här ger oss energi och självförtroende.

Krönika: Den mest meningslösa match som någonsin spelats

Läs mer: Linus Gustafssons långa väg tillbaka - nära göra succédebut

ANNONS