Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dusan Djurics avstängning för det rasistiska påhoppet på Umeås Deniz Yaldir är nu över. Bild: Roger Larsson/arkiv
Dusan Djurics avstängning för det rasistiska påhoppet på Umeås Deniz Yaldir är nu över. Bild: Roger Larsson/arkiv

Dusan Djurics första ord efter domen: ”Varit oerhört jobbigt”

Dusan Djuric har vägrat uttala sig sedan han stängdes av för det rasistiska påhoppet på Umeås Deniz Yaldir.
Nu bryter Halmstads BK-stjärnan tystnaden.
– Det har varit oerhört jobbigt för mig och min familj, säger han till HBK:s officiella hemsida.

Dusan Djuric förnekade först bestämt att han hade kallat Deniz Yaldir för ”jävla zigenare” i en incident under HBK:s 4–0-seger mot Umeå i Superettan den 16 september.

Men dagen efter – sedan en avslöjande ljudupptagning ur tv-sändningen från matchen publicerats på nätet – erkände Djuric att hade uttryckt sig olämpligt och bad om ursäkt i en kommuniké på HBK:s hemsida.

Han stod över den följande matchen mot Akropolis och stängdes därefter av i ytterligare fyra tävlingsmatcher (tre i serien och en i cupen) av Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd.

LÄS MER: Det här blir straffet för HBK-stjärnan efter utbrottet

Djuric, 36, har avböjt att prata med media efter domen. Men nu – när straffet är avtjänat och han är tillgänglig för spel igen – talar han ut på HBK:s hemsida.

– Det har varit oerhört jobbigt för mig och min familj. Jag har mått dåligt av händelsen och att inte få vara med och spela i matcherna, säger Dusan Djuric.

Han fortsätter:

– Jag ångrar djupt det jag har sagt och önskar att jag hade det ogjort. Därför vill jag be alla romer, spelaren Deniz Yaldir och alla andra som tagit illa vid sig, om ursäkt för mitt uttryck. Jag och föreningen är överens om att detta inte är acceptabelt.

Halmstads BK:s nästa match är hemma mot Brage på lördag. HBK:s ordförande Pelle Nilsson bekräftade i onsdagens Hallandsposten att Dusan Djuric är uttagningsbar till matchen.

– Dusan har fått sitt straff via fotbollens regelverk och nu har han sonat det. På något vis tycker vi att det ärendet är avslutat för vår del, sade Pelle Nilsson.

LÄS MER: HBK:s besked om Djuric efter avstängningen

Dusan Djuric själv säger till HBK:s hemsida:

– Det ska bli roligt att få vara med och kämpa om en plats i laget igen. Under tiden jag har varit borta har de andra gjort det riktigt bra så det kommer bli svårt att ta tillbaka min plats, då jag även är matchotränad. Det ska bli skönt att vara tillbaka på planen igen.

Hallandsposten söker Dusan Djuric.

LÄS MER: Umeå överklagar inte domen mot Dusan Djuric

LÄS MER: Skadan redan skedd, HBK – att ta lärdom av den ännu viktigare