Drömstart på Tvååkers försäsong – trots ”bedrövliga planer”

Två vinster av två möjliga. Fem mål gjorda, noll insläppta. Tvååkers IF har fått en bra start på försäsongen – trots minusgraderna.

ANNONS
|

1-0 mot Varbergs Bois i onsdags. 4-0 borta mot Lindome på lördagen. Och visst drog kylan in även över Lindevi IP, men konstgräset på bortaplan gick inte ens att jämföra med onsdagsmatchens förutsättningar.

– Konstgräset på Lindevi var en miljon gånger bättre. Den var välskött, de har saltat och krattat den regelbundet. Det var ingen is över huvud taget, utan vi kunde spela ordentligt, säger Tvååkerveteranen Jakob Adolfsson som svarade för två av lördagens mål.

Samtidigt flyttade Bois matchen mot FFF till inomhusarenan i Borås.

– Det gör de väl rätt i. Planerna i både Falkenberg och Varberg är bedrövliga. Hade vi spelat hemma hade det också blivit Bambi på hal is.

ANNONS

Två raka vinster och hållen nolla

Men minusgraderna har inte varit påtagligt dåliga för Tvååker, åtminstone inte sett till resultaten. Försäsongen har bjudit på två raka vinster och dessutom har de hållit nollan.

– Det är otroligt positivt, vi har ju två nya målvakter. Vi för spelet stundtals, vi vågar mer. Vi värderar lite bättre än vad har gjort tidigare och har en annan dimension i spelet. Det har vi jobbat en del på nu under försäsongen.

Enligt Adolfsson är laget fortfarande under uppbyggnad, men börjar redan nu sätta många av pusselbitarna på plats. Nyförvärvet Mohammad Alshalkadi från Halmstads BK gjorde de andra två målen.

– Han gjorde en riktig klassfrispark och sedan gjorde han 4-0-målet som han dribblade förbi och satte, säger Adolfsson och fortsätter:

– Vi har en bra grund att stå på och har hittat många fina kombinationer. Det blir en intressant och rolig säsong.

Laget möter härnäst Trollhättan på söndag i en träningsmatch på Bravida arena.

Läs mer: Efter sena avgörandet: Tvååker slog Bois i årets första match

Läs mer: Tvååker värvar Mohammad Alshalkadi från Halmstads BK

ANNONS