Domare påhoppad efter slutsignal

Trista scener utspelade sig i Fagered i onsdags kväll. Efter slutsignalen på Fagervi blev den 19-åriga domaren påhoppad av hemmalagets uppretade supportrar. – Det är inte acceptabelt, säger föreningens ordförande.

ANNONS
|

Division 7-matchen mellanBK Viljan/IF Älvena och gästande FC Falkagård var en jämn kamp. Efter ett sent kvitteringsmål hade hemmalaget bud på mer. Efteren målchans i slutet av matchen utbröt stora protester från läktaren.

– I slutminuterna får BK Viljan ett friläge och mittbacken klipper bakifrån. Från mitt perspektiv träffade backen bollen först men det tyckte inte hemmapubliken, säger domaren Omar El-Balmouni som under division 7-matcheninte hadenågra domarkollegor att konferera med.

– Efter matchen kom det fram två unga åskådare som skällde och berättade hur dålig jag var. Jag fick backa.

Enligt domaren ska en äldre man ha anslutit till skaran i samma ärende och därefter ytterligare några uppretade supportrar. Stämningen var obehaglig och Omar El-Balmouni kände sig ensam och utlämnad.

ANNONS

Han har dömt matcher sedan han var 15 år gammal. Nu, som 19-åring dömer han flera matcher i veckan, bland annat på linjen i division 4. Han är van vid heta känslor och förflugna ord men onsdagens upplevelse i Fagered var utöver det vanliga, berättar han.

– Jag kommer att prata med en äldre domare som är min coachom vi ska anmäla detta. Jag tar inte åt mig men jag har kompisar som har slutat döma på grund av sådant här. Det är synd för det är domarbrist i Halland. Man funderar på om det är värt det, säger Omar El-Balmouni.

Föreningens styrelseordförande, Rosita Bengtsson, känner väl till händelsen även om hon inte bevittnade den själv.

– Det är inte acceptabelt. Jag pratade med både domaren och de båda personerna som domaren berättade om för mig, säger hon.

Brukar ni ha problem med åskådare som beter sig på det här sättet?

– Nej, det är första gången som jag upplever att vi har betett oss så här, säger hon.

Matchen slutade 2-2.

ANNONS