Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: CARL SANDIN

Den smärtsamma reprisen

Precis som i premiären fick Vinberg spela stora delar av matchen med tio spelare. Något som skulle visa sig bli precis lika förödande som mot Qviding.

Det brukar sägas att varje fotbollsmatch är unik, men för Vinberg var det svårt att inte drabbas av déja vu-känslor under lördagens bortamatch mot BK Olympic. En match som kom att sluta 3-1 till hemmalaget.

– Matchen är egentligen en repris av vår säsongspremiär mot Qviding, sa assisterande tränare Markus Hulander.

Precis som i matchen mot Qviding var det Vinberg som började matchen bäst. Redan i den tredje matchminuten kunde laget göra 1-0 efter en frisparksvariant. Målet gjordes av Robin Östman.

– Vi är mer resoluta och spelar ut Olympic i inledningen av matchen tycker jag. Det är också kul att vi lyckas göra mål på en inövad frisparksvariant, sa Markus Hulander.

I den 30:e matchminuten kvitterade Olympic och liksom förra matchen gick Vinberg ut i pausvilan med ett oavgjort resultat.

I början av andra halvlek tog hemmalaget över allt mer och Vinberg blev lite passiva. I matchens 61:a minut hände det som tränare Michael Svensson sa inte fick hända efter förra matchen.

–Ibishi blir utvisad efter sitt andra gula kort. Olympic kan efter utvisningen ta över allt mer och gör också rättvist både 2-1 och 3-1 ganska snabbt.

Vad bör ni göra annorlunda för att undvika utvisningar?

– Vi måste helt enkelt rannsaka oss själva och konstatera att vi var alldeles för passiva och för sena in i duellerna idag. Redan på skärtorsdagen har vi chans till revansch mot Ängelholm, sa Markus Hulander.

Läs mer om Hallands fotboll