Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Beata Kollmats under träning med Kopparbergs/Göteborg Bild: NICKLAS ELMRIN

Damallsvenskan hoppas starta i slutet av maj

Damallsvenskan i fotboll kan förhoppningsvis starta sista helgen i maj, skriver Elitfotboll Dam i ett pressmeddelande.
Men mycket är fortfarande osäkert.
"Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av coronaviruset ", skriver EFD.

EFD, intresseorganisationen för klubbarna i damallsvenskan och elitettan, tog beslutet under ett möte på onsdagskvällen. Där bestämdes att man nu arbetar vidare enligt förslaget att flytta den uppskjutna seriestarten från den 3 april till månadsskiftet maj/juni.

"Elitfotboll Dam jobbar tillsammans med föreningarna för att flytta seriestarten av de två högsta ligorna från april till maj/juni", skriver EFD i ett pressmeddelande.

Därmed är tanken att man startar sina serier tidigare än herrarnas. Tidigare under onsdagen föreslog herrklubbarnas intresseorganisation Svensk Eliftoboll att allsvenskan och superettan ska dra igång i början av juni.

Samtidigt är ingenting skrivet i sten sett till utvecklingen med coronaviruset den senaste tiden. Det gäller naturligtvis också damallsvenskan och elitettan.

"Vi är ytterst medvetna om att vi inte kan styra utvecklingen av coronaviruset och att det därmed kan ske förändringar som gör att vi när tiden närmar sig behöver omplanera ytterligare för att värna om människors hälsa", skriver EFD.