Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carl-Oscar Korenado och Assyriska BK fick jubla på Ruddalen IP i seriestarten av division 2 västra götaland mot Vinbergs IF. Bild: Martin Örtegren
Carl-Oscar Korenado och Assyriska BK fick jubla på Ruddalen IP i seriestarten av division 2 västra götaland mot Vinbergs IF. Bild: Martin Örtegren

Carl-Oscar Korenado målskytt för Assyriska BK i seriestarten

Målskytt och seger. Assyriska BK:s Carl-Oscar Korenado hade all anledning att le efter seriepremiären mot Vinbergs IF.

Carl-Oscar Korenado är bekant i den halländska fotbollen, där spel i Allsvenskan 2014 med Falkenbergs FF är den främsta meriten. Nu är det Assyriska BK och division 2 västra götaland som gäller för 28-åringen.

Och han satte avtryck i premiären mot Vinbergs IF. På tilläggstiden i den första halvleken nickade han in 1-1-bollen.

Carl-Oscar Korenado målskytt i premiären

– Det är en riktigt bra hörna. Det var lite grötigt och jag nickade in den i bortre, sa Carl-Oscar Korenado.

Under sin tid i Falkenbergs FF spelade han oftast på innermittfältet, men huserade ibland på topp. Men sedan ankomsten till Assyriska BK under fjolåret har han endast agerat forward.

– Jag har blivit ensam striker för att jag är stark på huvudet, en bra target och har snabba spelare runt omkring mig. Det passar mig rätt bra.

Måltjuvstendenserna visade han även efter paus. Sex minuter in i den andra halvleken kom Assyriska andra mål efter ett anfall på vänsterkanten.

– Jag får en felträff med min axel, bollen går via motståndaren och in. Så tyvärr kan jag inte ta på mig det målet.

Efterlängtad start på fotbollssäsongen 2020

I den 65:e minuten kunde han fulländat premiärsuccén med ett andra mål, men han kom inte riktigt rätt till bollen i avslutet från straffområdeslinjen.

Med kvarten kvar var det slutspelat för Korenado. Från bänken fick han se sitt Assyriska BK strax därefter punktera matchen. Premiärsegern med 4-2 (1-1) var ett faktum.

– Man har ingen aning om var man står eftersom man inte spelat match på flera månader. Men det var riktigt roligt. Det blir svårt för Vinberg att sätta tryck mot oss. Det kommer vara en av de tuffaste matcherna under hela säsongen på grund av värmen, avslutade Carl-Oscar Korenado.

Läs mer: Tung säsongspremiär för Vinbergs IF mot Assyriska BK