Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kan inte dubblera. Johan Brattberg kommer inte att spela för både FFF och Ullareds IK kommande säsong. Bild: Robert Boman

Brattberg får nöja sig med en klubb

Förra säsongen var FFF-målvakten Johan Brattberg en stor del i att Ullared klarade nytt kontrakt i tvåan. I år får laget klara sig utan honom. – Han är inte aktuell för ett samarbetsavtal under vårsäsongen, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson.

Fotboll: Div 2 västra
Johan Brattberg fick bara spela en match i Superettan förra säsongen, mot Öster i av säsongens sista matcher. I stället fick målvakten spela A-lagsfotboll med Ullared i division två, där han starkt bidrog till att laget höll sig kvar.
Men någon fortsättning i år blir det inte och den största orsaken är att Ullared har tagit in en annan målvakt från FFF, Albert Hjalte.
– Han ville inte fortsätta sin satsning hos oss och då är vi lite tunna på målvaktssidan med bara Johan och Hampus (Nilsson), säger Håkan Nilsson.
Ullareds tränare Ali Kraym har också varit införstådd med situationen.
– Det är ju egentligen ett beslut som vi tagit själva i och med att vi tog in Albert Hjalte. Vi ville ha fler målvakter på våra träningar, Johan kunde ju bara vara med en gång i veckan, säger Kraym.
En som däremot gärna hade sett en fortsättning på samarbetet, det är Brattberg själv.
– Om det blir så att jag är andraval i år också så vill jag spela med Ulla­red. Jag anser att det är en bättre plats att utvecklas på än U21-serien, säger Brattberg och fortsätter.
– Det är inte så att U21-serien håller dålig kvalitet, men det gäller inte lika mycket där som i exempelvis Ullared. Kvaliteten på lagen varierar mycket beroende på när A-lagen spelar, det finns ingen kontinuitet.
Han förstår dock att FFF inte vill släppa honom eftersom det är ont om målvakter i laget.
– Det finns ju ingen målvakt bakom mig, skulle jag eller Hampus bli skadade så sitter vi ju i skiten.
Ullared är nu klart med truppen inför säsongen, både vad gäller utespelare och målvakter.
– Vi kan ju inte ta in Johan ändå när vi tagit hit Albert Hjalte för att ge honom chansen, det skulle sända helt fel signaler, säger Ali Kraym.
En annan målvakt som inte är nöjd med sin nuvarande situation är Peter Dahlberg. Trotjänaren fick lämna Varbergs Bois i december och har fortfarande inte gjort klart med någon ny klubb.
”Just nu är det rätt kallt på klubbmarknaden tyvärr. Men det är långt kvar innan fönstret stänger så jag hoppas att det dyker upp något”, skriver Dahlberg i ett sms.
Inte heller Joakim Wulff, som också fick lämna Varbergs Bois, har gjort klart med någon ny klubb inför nästa säsong.