Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bröt kontraktet – blev division 6-lagets drömvärvning

Tidigare i sommar bröt Besart Zeqiri med division 1-klubben Tvååker.
Ny klubbadress? Snöstorp Nyhem i division 6.
– Att Besart kom till oss var grädden på moset, säger Snöstorp Nyhems tränare Elvis Krse.

I mars startade han mot HBK i Svenska cupens gruppspel, men i sommar kom Besart Zeqiri överens med division 1-laget Tvååkers IF om att bryta kontraktet. En av anledning till beslutet var att anfallaren, med en förflutet i Halmia, kände motivationsbrist.

– När jag känner att jag inte kan ge sporten som jag älskar 100 procent, då är det dags att kliva av tåget på denna nivån och spela någonstans där det inte kräver all den tid, sa Besart Zeqiri då.

En annan anledning var att han ska flytta till Borås. Men den flytten verkar inte bli av än. Under tiden har Zeqiri hittat en ny klubb: Snöstorp Nyhem som startade om med sitt herrlag i division 6 i år.

– Han tyckte att det var lagom att komma till oss i Snöstorp. Han känner Ronny Sabo vilket var den stora anledningen. Vi har ett gott gäng och Besart är grädden på moset. En supergrej, säger Elvis Krse.

Hittills har Besart Zeqiri gjort ett mål i division 6 södra.

– Det svåra för honom är att den här nivån inte är den han är van vid. Men han är en stor tillgång för laget. Det var flera lag högre upp som var ute efter honom, men han var inte intressserad.

Besart Zeqiri i Tvååkers Svenska cupen-möte mot HBK tidigare i år. Nu har anfallaren valt att spela för Snöstorp Nyhem i division 6.