Bois ovane målskytt siktar högt

Ett sent baklängesmål innebar tappad Bois-ledning och "bara" ett kryss. Men det är ju först i premiären som det spelas om poäng. – 1-1 mot Gais är okej, men vi förtjänade en vinst, sa mittbacken Anton Liljenbäck.

ANNONS
|

Fotboll: Träningsmatch

Luka Mijaljevic rullade in kvitteringen så sent som i den 86:e minuten. Men det spelade mindre roll i Jörgen Wålemarks ögon.

– Vi gör en väl genomförd match och är det speldominerande laget i 90 minuter och skapar mycket. Jag är nöjd med spelet, men sedan måste vi upp tempomässigt till seriepremiären. Det fanns vissa långsamma perioder - för bägge lagen, sa Bois-tränaren.

I premiären ställs man mot Örgryte. Och tränaren Marcus Lantz fanns på plats som en av 856 åskådare och spionerade från pressläktaren.

– Jag såg ju Öis mot Landskrona i går (läs fredag) också. De har nog koll på oss, men jag hoppas att vi har koll på dem också, log Wålemark.

ANNONS

Första halvleken slutade mållös men närmast att näta var Bois. Först genom några halvlägen för Gabriel Altemark Vanneryr. Och sen när Kalle Söderström tunnlade Erik Jonasson Westermark (så han sprang ihop med Alexander Leksell) för att därefter friställa Elias Andersson med en smart passning.

Och en kort stund senare, drog Joakim Lindner på ett tungt skott, men rakt på keepern Damir Mehic.

Lovar fler mål

I andra halvlek pressade Bois på. Gais, som saknade skadade spelmotorn Johan Svahn, gick bet på Elias Anderssons hörna i 56:e minuten.

– Jag smög upp på bortre stolpen och nickade ner den. Bollen kom perfekt, och den touchade väl någon i Gais också, sa sällsynte målskytten - Anton Liljenbäck.

– Jag gjorde inga mål säsongen, men det kommer detta året, lovade han.

Bois hade ett helt koppel med hörnor i matchen. Men att det passar laget extra mycket ville inte Anton Liljenbäck hålla med om.

– Vi har Nyström, Lindner, Stanisic, men annars är vi inte ett så långt lag. Det är faktiskt en myt, fastslog Anton som bildade mittlås med Sebastian Starke Hedlund.

– För att vara första matchen ihop hade vi bra samarbete. Det var bara chansen i slutet där vi kom fel - hela laget, men annars var det stabilt, sa Anton.

ANNONS

Thomas Boakye visade som vanligt sin kvickhet. Lumala Abdu kom in sista kvarten och dribblade sig igenom till ett läge, men sköt utanför.

– Bollinnehavet vi skapar på motståndarnas planhalva i första riktiga gräsmatchen, det är riktigt bra, menade Wålemark.

Där hade Oliver Silverholt en nyckelroll, med ett vasst klipp i steget och knappt ett felpass.

– Det passar mig att komma ner och hämta boll. Jag varit här i tre veckor nu och vi hann slipa mycket under träningslägret i Spanien, sa Oliver.

– Fin teknik och kanske vår bästa spelare i dag. Oliver löste många trånga situationer, berömde Jörgen Wålemark.

Åker till upptaktsträff

På måndag åker han och lagkaptenen Pär Asp till Superettans upptaktsträff. Innan genrepet sträckte sig Gais-tränaren Benjamin Westman så långt som att "Bois tillhör en av förhandsfavoriterna".

– Serien är tuff, men tränar vi hårt kommer vi utvecklas under året. Vi ska spela en bra fotboll och vara på övre halvan, menade Anton Liljenbäck.

Wålemark och gänget kan se lite vad de andra lagen går för innan man själva ger sig in i elden:

– Vi spelar ju som sista lag i premiäromgången, en måndagsmatch. Därför ska vi göra en bra träningsvecka och bli ännu spetsigare.

ANNONS

Gais-Varbergs Bois 1-1 (0-0)

Målen: 0-1 (56) Anton Liljenbäck, 1-1 (86) Luka Miljaljevic.

Så startade Bois: Joakim Wulff - Billy Nordström, Sebastian Starke Hedlund, Anton Liljenbäck, Pär Asp - Thomas Boakye (ut 77), Elias Andersson, Oliver Silverholt, Joakim Lindner (ut 92), Kalle Söderström (ut 65) - Gabriel Altemark Vanneryr (ut 65)

Avb: Peter Dahlberg, Peter Nyström (in 92), Christoffer Arvidsson, Eric Nilsson (in 65), Isac Johansson, Oliver Stanisic, Joel Palmquist (in 65), Lamala Abdu (in 77).

Publik: 856 personer

Domare: Fredrik Klitte

ANNONS