Sex år sedan senast – Jakob Johansson är med i IFK Göteborgs matchtrupp.
Sex år sedan senast – Jakob Johansson är med i IFK Göteborgs matchtrupp. Bild: DANIEL STILLER

Blåvitts glädjebesked: Johansson med i truppen

2014 var senast Jakob Johansson spelade för IFK Göteborg. Efter onsdagens träning kom beskedet att han nu åter kommer att bära den blåvita tröjan. Detta under torsdagens möte med Falkenberg, då Johansson är uttagen i matchtruppen.
– Vi är otroligt glada för Jakobs skull, säger tränare Poya Asbaghi.

ANNONS
|

Jakob Johansson kommer att vara tillbaka i den blåvita tröjan under torsdagens match mot Falkenberg.

Detta meddelar IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi efter onsdagens matchförberedande träning.

– Det är otroligt glädjande, som han har fått fajtats. I omgångar också. Vi är otroligt, otroligt glada för framförallt Jakobs skull. Och för IFK Göteborgs skull, för att vi vet vilken tillgång han är när han väl är tillbaka i full fräsch form, säger Asbaghi.

Ser vi Jakob från start redan i morgon (torsdag)?

– Det återstår att se. Att han är med i matchtrupp betyder att han i alla fall har några minuter i sig. Om det sedan blir från start eller inte. Egentligen handlar det mer om att han kommer finnas på bänken för ett inhopp, om jag ska svara ärligt. Han sitter dock inte på bänken bara för att göra fem eller sex minuter, utan vi tror att han skulle kunna göra mer om det krävs, så klart.

ANNONS

Johansson är redo för uppgiften.

– Självklart är man sugen. Det är klart att man inte vill något annat än att slippa rehaben och bara få spela matcher, eller få vara delaktig i en trupp. Att få kolla på fotbollsbiten i stället för skadebiten. Det är man väldigt sugen på, säger Johansson om sin blåvita återkomst.

Fakta: IFK Göteborg

Läget i laget: IFK spelade i Stockholm mot Hammarby så sent som i måndagskväll. Nya tag mot Falkenberg redan på torsdag. Det bjuds på ett tajt matschema nu. Falkenberg ligger för närvarande sist i tabellen, och IFK skulle må bra av tre poäng för att distansera sig från den absoluta botten. Truppen ser ut som senast, med undantag från att Jakob Johansson tar unge Jesper Tolinssons plats. Andre Calisir och Alexander Farnerud är ännu inte redo för spel.

Trolig startelva (4–2–3–1): Giannis Anestis – Emil Holm, Mattias Bjärsmyr, August Erlingmark, Victor Wernersson – Alhassan Yusuf, Tobias Sana – Hosam Aiesh, Patrik Karlsson Lagemyr, Giorgi Kharaishvili – Sargon Abraham

ANNONS