John Björkengren fick hoppa in i 78:e minuten i segermatchen mot Vicenza.
John Björkengren fick hoppa in i 78:e minuten i segermatchen mot Vicenza. Bild: KRISTER ANDERSSON

Björkengrens första minuter på planen efter covid-19-smittan

Första julen nere i Italien. Då bjöds John Björkengren på två julbord. Ett par dagar senare var han tillbaka på fotbollsplanen. - Äntligen! säger han.

ANNONS
|

När US Lecce hemmabesegrade Vicenza med 2-1 fick ex-FFF:aren John Björkengren kliva in på planen. Han ersatte anfallaren Pablo Rodriguez Delgado i den 78:e minuten på Stadio Via del Mare.

– Det var länge sen man spelade så det var skönt att vara tillbaka och få några minuter, säger John Björkengren vars proffsäventyr i Serie B mest präglats av covid-19.

– Jag vet knappt när jag spelade sist, men det är i alla fall två månader sen, säger han.

Lecce upp på sjunde plats

För Lecce var det sjätte segern den här säsongen och man tog sig upp på sjunde plats i tabellen.

ANNONS

– Det var väl det allra viktigaste. För det har gått lite knackigt för laget. Nu fick vi en vinst och kan bygga vidare på den.

Björkengren kom in när Lecce hade sin 2-1-ledning efter mål från Rodriguez Delgado och Marco Mancosu.

– Jag kom in för att stänga match, så kan man väl säga.

Var det svårt att komma in när du inte spelat på ett tag?

– Nej, det tycker jag inte. Jag ville vara redo när jag fick chansen. Jag har tränat på så mycket, så det var inga konstigheter, säger Morups bidrag till proffsfotbollen.

– Det är många matcher nu som väntar fram till fjärde januari. Sen blir det ett litet uppehåll.

Julfirandet skedde, förstås i Italien.

– Familjen hade tänkt komma ner, men på grund av corona så funkade inte det. Det fick bli med några i laget istället. Man kan ju snacka med familjen via nätet också.

Hur var julmaten?

– Den 24:e blev det italienskt julbord med mycket fisk och skaldjur. Sen den 25:e blev det ett typiskt skotskt julbord så jag fick testa både ock.

Vad ingår i ett skotskt julbord?

– Soppa till förrätt, stek och potatis till huvudrätt och avslutningsvis tiramisu, så det gick absolut ingen nöd på mig.

ANNONS

I nästa omgång möter Lecce Cittadella på bortaplan dagen innan nyårsafton därefter tar man emot AC Monza fjärde januari. Sen väntar uppehåll i ligan fram till 16 januari.

ANNONS