Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Om de halländska fotbollsserierna startar i mitten av april förblir för tillfället en obesvarad fråga. Bild: KRISTER ANDERSSON

Beslut dröjer kring seriespel i Halland

Många halländska fotbollsklubbar väntar på svar kring fotbollssäsongen. Men osäkerheten besvaras tidigast nästa vecka.

Hallands fotbollförbunds tävlingskommitté höll under måndagen ett möte för att diskutera och besluta kring serierna i den halländska fotbollens vara eller icke vara. Men när mötet var slut hade inget beslut tagits.

- Vi vill inte ta ett förhastat beslut. Vi lyssnar på Svenska fotbollförbundet, staten och regeringen. Det är tänkt att serierna ska starta 16-17 april, så det är gott om tid tills dess, säger Mikael Hansson, ordförande i tävlingskommittén.

Beslutet kring division fyra till sex bland herrar och damtrean kommer att tas under måndag nästa vecka.

- Då har vi samlat på oss ännu mer information. Det är för att ta ett så korrekt beslut som möjligt. Man vet ju inte vad som händer. Det förändras så snabbt.

Dock beslutade HFF att pausa DM för herr och dam omgående. Men träningsmatcher kommer fortfarande kunna genomföras.

- Det är varje enskild förenings ansvar. Då ska man försöka följa det som står som förbundets direktiv. Alla vill spela, men det gäller att göra det med förstånd med tanke på situationen vi har. Det handlar inte om 10 000 åskådare, därför kan träningsmatcherna spelas, avslutar Hansson.