Böljans damer vände 0–1 till 4–1

Stattena chockade IF Böljan när man tog ledningen i mitten av första halvleken. Men efter det var det hemmalaget som tog över taktpinnen… – En jäkla go seger, sa Peter Svensson, tränare i IF Böljan.

|

Lite onödigt poängtapp här och där under våren har inneburit att Böljan inte kunnat ge Kungsbacka en match om seriesegern ända in i kaklet.

– Vi har några lika-matcher som vi kanske borde vunnit, men samtidigt har vi varit stabila hela hösten. Det känns otroligt stabilt, det här laget är verkligen något att bygga vidare.

Josefine Walker kvitterade till 1–1 efter dryga halvtimmen och Frida Johansson gjorde ledningsmålet strax före halvtid.

Ett taggat Böljan gjorde två snabba mål (samma målskyttar som i första) i andra halvleken – och Stattena var ett slaget lag.

– Sedan spelade tjejerna bara av matchen, och gjorde det bra.

Böljan har nu Kungsbacka och Valinge kvar att möta. Kungsbacka-matchen blir en ren seriefinal mellan seriens två absolut bästa lag. Den matchen gäller även DM-titeln…