Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Böljans backar skrämde bort hemmaspöket

Det var försvararnas afton när Böljan tog årets första hemmaseger via 2-0 över jumbon Mallbacken. De stod för både assist och mål när Böljan klättrade i tabellen

Fotboll:Elitettan 
Det var en bra helg för Falkenbergslagen. FFF ställde dörren på glänt på lördagen. Under söndagen sparkade sedan IF Böljan in den rejält och jagade iväg det där hemmaspöket. 
– Det känns fantastiskt, jätteskönt att få ta tre poäng, sa Böljans spelande tränare Maria Nilsson. 
Mycket kan laget tacka både Maria Nilsson och hennes mittbackskollega Mathilda Prim för. Båda tampades rejält med Mallbackens kraftfulle forward Nkemijika Ezurike och lyckades hålla henne borta från mål. Även om det var nära vid ett tillfälle, när Ezurike tryckte sig förbi Maria Nilsson men skottet tog i ribban. 
– Hon är duktig, bra på att ta emot boll, en stor target player men jag tyckte försvaret kändes stabilt i dag, fortsatte en nöjd men haltande Maria Nilsson. 
– En lårkaka på varsitt lår men det var det värt.

"Det var bara att dra dit den"

Hade Nkemikika skruvat det där ribbskottet några millimeter längre ner hade det kunnat bli en annan match. Nu var det i stället Böljan som kunde ta ledningen. Ett mål signerat mittbackarna förstås. Maria Nilsson slog en hårt skruvad hörna från vänster som damp ner på fötterna på hennes kollega Mathilda Prim. 
– Mycket folk framför mål men jag bestämmer mig för en bredsida och det är bara att dra till den. Sen går den på någons benskydd, men alla mål räknas, sa en glad Mathilda Prim. 
Som med sitt första mål för säsongen tog sig upp i delad intern skytteliga.
– Haha ja, vi får väl se hur länge jag kan vara kvar där, skrattar Prim. 

Det sista lilla som saknas för anfallarna

Men i det ironiska blottar sig ändå en liten spricka i fasaden. För på de inledande fem matcherna har ingen av Böljans anfallare lyckats med det de är där för, att göra mål. Även om det, strax innan Böljans ledningsmål, var så nära det kan bli. Anfallaren Linn Albrektsson sprang sig fri och på returen på sitt egna skott rullade hon bollen hela vägen fram till mållinjen. Där den räddades.
– Jag tycker den är inne, jag har känslan och tycker jag ser det med, men domaren tycker inte det, sa en andfådd Linn Albrektsson. 
– Det är det sista lilla som saknas, i dag tycker jag vi kommer rätt på löpningarna så det är bara det där målet som saknas, fortsatte anfallaren. 
Och även om den unbytte anfallaren Nanna Jansson var inblandad i det andra målet var ju detta backarnas afton.