Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nära poäng i norr. Jasmine Strandberg fick göra debut i Elitettan och det slutade med 0-1-förlust mot Umeå IK. Bild: Privat

Böljan nära att snuva Umeå IK på poäng

Böljan föll flaggan med i topp mot forna storlaget Umeå IK. Mellan stolparna fanns en Elitettan-debutant. – Vi kämpade på skitbra. Helt klart ett steg framåt, sa Jasmine Strandberg.

En New York-resa gjorde att Jasmine Strandberg missade de två första matcherna med Böljan. I förra omgången mot Västerås BK 30 satt hon på avbytarbänken och nu fick hon starta mot UIK som spräckte nollan redan efter sex minuter när Annina Wede kom igenom och sköt utanför straffområdet.
– Det var ett bra skott, men en riktigt bra dag kanske jag hade kunnat ta den, sa Jasmine Strandberg.
Men tågan och energin slocknade aldrig hos Böljan.
– De får ett tidigt mål, men vi viker inte ner oss för det. Vi jobbar på och det kunde lika gärna ha blivit 1-1 eller 2-1 till oss, men deras målvakt (Tove Enblom) gör två sjuka räddningar.

"Vi är värda minst en poäng"

Bästa möjligheten var frisparken från Ida Lindqvist i andra halvlek där Enblom avstyrde bollen från att susa in i krysset.
I den första halvleken snuvade Annica Torkelsson halländskorna på ett mål som blev bortdömt. 
– Deras målvakt tappar in en frispark. Domaren blåser av för gruff, men ingen av våra spelare var i närheten, sa spelande tränaren Maria Nilsson som var nöjd med sitt lags agerande - men besviken över resultatet.
– Vi är värda minst en poäng så det känns lite surt att vi inte får med oss det. Det var en riktig kämpainsats i dag, och vi visar att vi verkligen har här att göra.
Det var ju premiär för Böljans del att flyga till en bortamatch. Jasmine Strandberg har upplevt det som "kul och annorlunda".
– Man har inte riktigt kopplat att det har varit match. Det har känts som ett träningsläger när man flyger iväg så här. Men det märktes inte på planen, huvudena var med, försäkrade hon.
Maria Nilsson har svårt med flygresor men var tapper.
– Vi kom upp. Det var en liten skakig resa, men det gick helt okej. Det ingår ju så det är bara att gilla läget och bita ihop. Vi har tre flygresor till hit upp som kommer framöver.