Böljan Falkenbergs nyckelspelare tar fart igen

Amanda Johansson är tillbaka på allvar i fotbollslaget Böljan Falkenberg. För nu kan sonen Lion vara med på och utanför plan. Och familjen är viktigast för falkenbergstjejen.

ANNONS
|

När division 1 mellersta Götaland i fotboll äntligen börjar på söndagen så står 27-åriga Amanda Johansson på plan igen i Böljan Falkenbergs blåa dräkt. Hon har spelat i A-laget sedan 15-årsåldern, varit på flicklandslagsläger med Fridolfina Rolfö och var viktig när klubben gjorde sitt första år i Elitettan 2017.

Amanda Johansson försökte göra comeback redan förra säsongen men då klarade inte den nyblivna mamman av båda rollerna.

- Jag var med på försäsongen och spelade en del träningsmatcher men det blev för mycket. Det var svårt att motivera sig. Jag fick inte ihop det. Man släpper mycket tid från sin son med träningar och matcher.

ANNONS

Får ihop fotbollen i Böljan Falkenberg

Men nu är hon tillbaka.

- Lion kan vara med på ett helt annat sätt. Han är ett och ett halvt år och vi har fått mer rutin som föräldrar. Och jag tränar två av tre träningar i veckan. Där var jag tydlig mot föreningen. Jag ville få ihop både fotboll och familj. Jag känner mig redo mentalt och kroppsligt.

Lion förresten. Det är inget vanligt namn?

- Nej, jag har sett det kanske två gånger. Det var min sambo som kom på det en dag och jag tyckte det lät bra.

På tal om familj. 2020 blir året då alla tre systrarna Johansson spelar i samma lag.

- Det ska bli skoj att alla tre är på en bra nivå tillsammans. Matilda och jag spelade ju Elitettan och Elvira var med sista året när jag inte var med. Vi är tajta som familj och har en stark relation. Men det kan vara krävande att vara tre systrar. Vi kan braka ihop. Elvira har värsta humöret och hon är roligast att reta. Men vi har blivit tajta nu när hon blivit moster och hjälpt oss mycket med Lion.

Pappan blir tränare

På tal om familj. Pappa Lars Johansson kommer att ta över som tränare nu när ordinarie tränaren Stefan Johansson är sjukskriven.

ANNONS

- Han var tränare första året i Elitettan också. Det har aldrig känns som något problem. Ingen har haft åsikter om laguttagningar och så.

Efter världens längsta försäsong är det seriepremiär på söndag.

- Det har varit tufft att hålla uppe motivationen men jag tycker att vi klarat det bra. Vi har en tunn trupp och det har märkts på träningarna ibland.

Det blir en enkelserie. Något helt nytt att förhålla sig till.

- Starten blir viktig. Vi får inte slarva bort något om vi ska vara topp tre. Det känns konstigt med en enkelserie på något sätt. Men vi kommer inte att vara försiktiga utan spela vårt spel.

Gillar att spela på Falcon Alkoholfri Arena

Laget matchar på Falcon Alkoholfri Arena sedan 2017.

- Jag gillar att spela där. Det är inga löparbanor och publiken kommer närmare. Sedan är det en speciellt känsla att komma in där och planen är stor. Det kan gynna oss för andra lag är inte lika vana.

Amanda tillsammans med Josefine Jonsson står för rutinen nu är spelare som Johanna Svensson, Jennifer Andersson och Jasmine Strandberg inte är med.

- Vi har 17 spelare och två målvakter. Det är en stark trupp men skadekänslig.

Själv ska hon ta steget upp i banan från sin ytterbackplats som gällde senast.

ANNONS

- Vi ska nog spela 4-3-3 och jag ska vara vänsterforward. Jag vill vara därframme och känner att jag är den typen av spelare.

Inte många corona-regler

Corona finns där i bakgrunden.

- Vi har inte haft så mycket nya regler i vårt lag mer än att vi inte duschar tillsammans efter träningarna. Jag själv är inte orolig.

Amanda har som vanligt gått till sitt jobb som lärare i årskurs ett på Skogstorpsskolan.

- Ett jätteroligt jobb och utmanande. Det är första året jag har en etta. Tidigare var jag i en förskoleklass.

ANNONS