Böljan Falkenberg ny serieledare efter Gueys sena mål

Segern satt långt inne för IF Böljan Falkenberg. I den 90:e matchminuten satte Diomande Maxime Guey 2–1 mot Derome-Åskloster.
– Otroligt skönt, sa matchhjälten efter trepoängaren som tar laget upp i division 4-tabellens topp.

ANNONS
|

Robin Thomasson gav Böljan Falkenberg ledningen precis innan halvtid i matchen som Hallands Nyheter sände. Thomasson fintade bort sin försvarare och la in bollen bakom Derome-Åsklosters målvkat Henrik Magnusson, som i övrigt var bortalagets bäste spelare i den första halvleken.

Böljan Falkenberg ägde matchen men Derome-Åskloster lyckades ändå reducerade genom Hampus Johansson.

– Det kändes som att vi växte då. Vi har inte gjort så många mål inledningsvis av säsongen men det där gav oss självförtroende, sa bortalagets tränare Jörgen Fridolf.

För Fridolf och hans mannar blev det ett tungt slut när Diomande Maxime Guey, i ett flipperspel i straffområdet, stänkte upp 2–1 i den 90:e minuten.

ANNONS

– Vi har inte riktigt turen med oss, sa Fridolf, vars lag inte tagit poäng efter fyra matcher i division 4 Halland.

För Böljan Falkenberg var det ett förlösande mål som Diomande Maxime Guey stod för. Han satte även dit trean på tilläggstid.

– Otroligt skönt. Vi spelade bra fotboll och var värda de här poängen. Jag är tacksam över att få vinna med de här otroliga lagkamraterna, sa matchhjälten.

Böljan har nu spelat ihop tio poäng. Det gör dem till serieledare i division 4.

– Det har var ju vår första match efter uppehållet så det var härligt att komma iväg med en seger. Nu är det bara att jobba vidare.

ANNONS