Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IF Böljan Falkenbergs Sofia Eliasson räds inte Mariebo IK.  Serieledaren i division 1 mellersta Götaland har vunnit fem matcher och spelat en oavgjord. Bild: Krister Andersson
IF Böljan Falkenbergs Sofia Eliasson räds inte Mariebo IK. Serieledaren i division 1 mellersta Götaland har vunnit fem matcher och spelat en oavgjord. Bild: Krister Andersson

Böljan Falkenberg möter serieledaren Mariebo IK

Obesegrad serieledare. Det är vad som väntar IF Böljan Falkenberg under lördagen i form av Mariebo IK.

IF Böljan Falkenberg fick en mardrömslik inledningen på division 1 mellersta med fyra raka förluster. Nu blåser det lite mer positiva vindar kring laget. Säsongens första seger kom näst senast mot Onsala BK. Och i förra omgången blev det en poäng i derbyt mot Halmstads BK.

Möter serieledaren Mariebo IK

– Det har suttit mycket i huvudet. Jag tycker det har släppt. Vi har visat upp en bra attityd på träningarna. Det har varit ett konstigt år för alla lag. Vi har inte haft tid att spela ihop oss, då vi haft många nya spelare med en hel del nya positioner, säger Sofia Eliasson, spelare i IF Böljan Falkenberg.

Men för att den positiva sviten ska förlängas under lördagen kommer det sannolikt krävas en riktigt stark prestation. Serieledaren Mariebo IK kommer till Falcon Alkoholfri Arena med fem vinster och en oavgjord.

– Personligen brukar jag inte tänka så mycket på var motståndarna ligger i tabellen eller hur de spelar. Jag taggar till varje match och ge järnet. Vi är beredda på att det kommer att bli en tuff match, men det är inte helt omöjligt.

Leder den interna skytteligan

Vad kommer krävas för att ta poäng mot Mariebo?

– Det är viktigt att alla från backlinje och forwards jobbar tillsammans. När vi väl får ordning på det brukar det gå bra.

Sofia Eliasson delar ledningen i den interna skytteligan med Amanda Johansson på två mål.

– För min del är det inte så viktigt att jag gör mål. Jag är glad när vi vinner matcherna.

Live: Se matchen mellan Böljan Falkenberg och Mariebo IK