Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Böljan Falkenberg åker ur division 1 efter förlusten mot Ulricehamns IFK

Ledningen blev till förlust. Och hoppet om ett klarat kontrakt gick upp i rök. Böljan Falkenberg spelar i division 2 nästa säsong.
– Vi är sämst när det gäller, sa Lars Johansson, tränare i Böljan Falkenberg, efter 1-2-förlusten mot Ulricehamns IFK

Böljan Falkenbergs-spelarna låg utslagna, utspridda över hela planen. Huvuden inborrade i armarna och gömda under tröjorna. Tomma blickar. Tårfyllda ögon. Ansikten och kroppsspråk som var resultatet av en degradering.

– Det känns handlingsförlamat och krampaktigt. Man tycker att det skulle vara gött med ett tidigt mål, men det låser sig istället. Vi spelar så ängsligt och är trea, fyra på bollarna, sa Lars Johansson besviket.

Böljan Falkenberg klart för degradering

Ja, det började på bästa tänkbara sätt för hemmalaget. En Böljan Falkenbergs-hörna nickades ut ur Ulricehamns straffområde. Josefin Jonson drog till direkt och satte bollen lågt i målvaktens vänstra hörn i den nionde minuten.

Ulricehamns IFK tog över mer och mer, flera bra chanser skapades, men hemmamålvakten Linnea Nilsson stod i vägen.

– Vi tyckte att vi hade fått lite gratis i och med att vi ledde efter första halvlek. Vi sa i halvtid att vi måste ur bubblan och börja spela bollen, sa Lars Johansson.

Men responsen var noll. Gästernas spelövertag fortsatte och anfallen mot Böljans mål blev fler och fler. Kvitteringen i den 65:e minuten var med andra ord mycket logisk.

– Vi kommer inte upp i vår kapacitet och gör för många misstag. Det är svårt att sätta fingret på varför det blir så här, men vi blir för stressade och rent mentalt klarar vi inte av det, sa Josefin Jonson.

Ulricehamns IFK:s matchavgörande kom i slutminuterna

I matchminut 86 kom så dödsstöten. Linnea Nilsson, som dessförinnan hade gjort många kvalificerade räddningar, var en bit utanför sitt straffområde. Något som den bollförande Ulricehamnsspelaren uppfattade och långskottet kunde studsa in i det tomma målet.

Är det ett fiasko?

– Fiasko. Det är kanske lite tufft. Men det är inte bra, sa Lars Johansson.

Varför åker ni ur?

– Vi har tappat för mycket kvalitet som vi inte lyckats ersätta. Till i år försvann ordinarie mittbackspar, ordinarie målvakten och Stinalisa (Johansson) som gjorde 19 mål. Bara det gör att vi tappar fem, sex placeringar. Tidigare har jag tyckt att vi inte ska åka ur, men idag visar vi att vi ska göra det tyvärr. De är bättre.