Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lämnar Halmstad. Marcus Antonsson gjorde minisuccé i HBK under hösten. Nu har han skrivit på för Kalmar FF.

Antonsson lämnar HBK för Kalmar

Halmstads BK tappar ytterligare en spelare. Marcus Antonsson presenterades under söndagen som ny anfallare i Kalmar FF.

- Det känns så klart väldigt kul att komma till Kalmar, Smålänning som jag är så är det ju extra kul att få komma till Smålands Stolthet och det ska bli jättespännande att ta sig an den här nya utmaningen. Jag har fått ett väldigt bra intryck av föreningen från vårt första möte och har även en bra känsla sedan tidigare då jag varit här och mött KFF med HBK, det känns som en välskött förening. Peter Swärdh och jag har träffats och han har bra koll på mig och mina egenskaper och har varit tydlig med hur han vill använda mig så även den biten känns riktigt bra, säger Marcus Antonsson till kalmarff.se.

23-årige Antonsson, med Unnaryds Goif som moderklubb, kom till HBK 2009 och har sedan dess hunnit med 53 allsvenska matcher och tio allsvenska mål. Sex av dem kom under den gångna säsongen då Antonsson, sent omsider, slog sig in i startelvan och hade en lyckad avslutning på säsongen.
HBK ville behålla anfallaren och erbjöd nytt kontrakt, men KFF drog alltså längsta strået.
Därmed har Halmstads BK tappat sina tre främsta anfallare då Mikael Boman (till IFK Göteborg) och Gudjon Baldvinsson (Nordsjälland) redan lämnat klubben. Även mittfältarna Johan Blomberg (AIK) och Oliver Silverholt (Hammarby) finns på förlustkontot medan Christoffer Andersson från Helsingborgs IF, är enda värvningen hittills.