Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/22

Andersson med frisparksmål i Stafsinges premiärseger

Simon Andersson hittade nätet på frispark mot Vejby.
Läckert, medger Andrée Johansson.
– Ett riktigt klassmål över muren, säger Stafsinges tränare.

Stafsinge IF fick bästa tänkbara start på säsongen – och i premiären mot Vejby. Matchen hann knappt börja innan Eric Gunnarsson höll sig framme på en hörna och 20 minuter senare utökade Albin Malmlöf Johansson efter en kontring. Skulle det bli en promenadseger? Icke.

– Vi började slarva och bjöd in Vejby i matchen. De var bättre än oss i resten av halvleken och gör 2–1 före paus. Där var vi inte är helt nöjda med vår prestation, säger tränare Andrée Johansson.

Han fortsätter:

– Vi hade ett bra snack i paus och killarna kändes förberedda på att ta tag i matchen igen, men vi gjorde inte slag i saken. Vi kom inte riktigt rätt in i andra halvlek. Vejby har koll på spelet, men utan att skapa så jättemycket lägen. Vi blir lite passiva och slarvar.

Med fem minuter av ordinarie tid kom dock spiken i kistan. Stafsinge fick en frispark ett par meter utanför Vejbys straffområde och den lirkade anfallaren Simon Andersson in över muren.

– Han sätter den helt fantastiskt snyggt. Det var riktigt fint. Då kändes det lugnt. Det var lite hafsigt från vår sida, men samtidigt vinner vi med 3–1 och gör det bra defensivt i en tuff premiärmatch mot ett bra Vejby, summerar Johansson och plussar för inhopparna:

– Jag får verkligen berömma dem. De tog tag i matchen på ett jäkla bra sätt och gjorde riktigt bra jobb. Det var kul att se.

Stafsinge ställs i nästa omgång mot Råå IF på bortaplan.