Böljans Ena Mujdzic är nära spel i Växjö DFF.
Böljans Ena Mujdzic är nära spel i Växjö DFF. Bild: TOBIAS STERNER

Allsvenska Växjö DFF ger Ena Mujdzic kontraktsförslag

Ena Mujdzic är nära spel i Damallsvenskan. Växjö DFF har erbjudit henne ett kontraktsförslag. - De vill att jag spelar med dem den här säsongen. Nu är det upp till mig hur jag vill göra, säger Ena Mujdzic.

ANNONS
|

HN har tidigare berättat om förra Böljan Falkenberg-spelaren Ena Mujdzic som blev inbjuden att träna med Växjö DFF. Hon spelade även en träningsmatch mot Kalmar FF - där hon briljerade.

– De visste om mina förutsättningar, att jag inte spelat på ett tag, och inte heller som forward. Men det var 90 minuter som gick helt okej. Tyvärr stukade jag foten på sista träningen och kunde inte slutföra, säger Ena som fixade en straff och gjorde ett mål i själva matchen.

Det är som mittfältare Växjö och tränaren Maria Nilsson egentligen vill använda Ena Mujdzic.

– Jag trivs mycket med boll och jobba med försvarsspel. Det gör man inte som forward. Jag har ju spelat innermittfält med Maria och hon vet vad jag går för.

ANNONS

Vid femtiden på måndagskvällen visade sig att Växjö DFF inte bara är intresserat. De har även gett Ena ett kontraktsförslag.

– Jättekul att de tror på mig. Det blir man glad över! Jag fick kontraktsförslaget först nu, så då blev det också konkret. Innan har man varit realistisk och tänkt ”om”, men nu har jag möjlighet att köra på.

Hur gör du då?

– Man får se om det vardagliga praktiskt går att lösa. Jag jobbar fortfarande och har inte tänkt så jättemycket på det. Det blir att jag bestämmer mig i veckan.

Har du andra alternativ att ta ställning till?

– Jag får säga nej på den. Jag har provtränat lite med Astrio i Halmstad (i division 1), sen har det inte hunnit bli mer. Det är ett gött och duktigt gäng.

– Det har varit mest fokus på Växjö, om jag ska bestämma mig för det. Väljer jag inte Växjö får jag försöka hålla dörren öppen.

Att ta ett sabbatsår och inte spela fotboll alls, är det aktuellt?

– Nej, det är inget alternativ. Jag kommer spela fotboll på någon nivå, säger Ena.

ANNONS