Kan Tvååker skrälla i cupen mot Kalmar?
Kan Tvååker skrälla i cupen mot Kalmar? Bild: Håkan Johansson

Allsvenska laget till Tvååker – så gick cuplottningen

Det är tre intressanta matcher som väntar för de lokala lagen i andra omgången av Svenska cupen. För Tvååker väntar allsvenska Kalmar FF.
– Det är jättekul att få hit ett sånt lag, säger tränaren Pierre Krantz.

ANNONS
LocationVarberg, Onsala||

Den andra omgången av Svenska cupen lottades och Varbergs Bois, Tvååker och Onsala var alla med. För de båda sistnämnda väntade mer meriterat motstånd sedan man avancerat från den första omgången. Bois å sin sida går in i turneringen först nu tillsammans med övriga lagen från allsvenskan och superettan.

Varbergs Bois kommer få åka norrut för en tripp till Bohuslän där Ljungskile SK väntar på bortaplan. De kommande motståndarna ligger på en andraplats i Söderettan bakom Gais.

– Det blir en bra resa och lite klurigt motstånd, säger Bois tränare Joakim Persson.

Tvååker hade inga som helst problem med att spela bort Ängelholm nere i Skåne. Siffrorna skrevs till hela 5–0. Nu ställs man mot allsvenska sexan Kalmar FF på hemmaplan och således ett motstånd av helt annan kaliber.

ANNONS

– Det är jättekul att få hit ett sånt lag. Det är ett riktigt duktigt allsvenskt lag på övre halvan. Vi ser fram emot utmaningen. Det skiljer ju två divisioner men det ska spelas om det också och Tvååker har skrällt i cupen förut, säger Tvååkers tränare Pierre Krantz.

Onsala besegrade Ullared i den första omgången, med 4–3 efter målkalas och förlängningsdramatik. I den andra omgången får man en ännu tuffare uppgift i form av Örgryte IS på hemmaplan. Öis har emellertid inlett superettan tungt och de rödblå ligger näst sist. Onsala, som ligger fyra i division 2 Västra Götaland, kanske har möjlighet att skrälla.

Lottningen Svenska cupen omgång 2

Ljungskile SK – Varbergs Bois

Tvååkers IF – Kalmar FF

Onsala BK – Örgryte IS

Matcherna spelas 31 augusti eller 1 september.

ANNONS