Alfred Ajdarevic är nöjd med säsongen i Frej och hoppas nu ta en startplats i ÖSK.
Alfred Ajdarevic är nöjd med säsongen i Frej och hoppas nu ta en startplats i ÖSK. Bild: Bildyrån

Alfred Ajdarevic om säsongen i IK Frej

Alfred Ajdarevic tillbringade säsongen på lån i IK Frej. Han är nöjd med vad han åstadkom i Stockholmsklubben.
– Det har gått riktigt bra, säger ÖSK-mittfältaren.

ANNONS
|

Det har gått ett par år sedan mittfältaren Alfred Ajdarevic lämnade Falkenbergs FF för Örebro SK.

Men i Närke har speltiden än så länge uteblivit och 22-åringen tillbringade fjolårssäsongen på lån i Akropolis och i år var han tillbaka i Stockholm. Då representerade han IK Frej i ettan. Ett positivt steg för att få viktiga minuter.

– Jag har spelat nästa alla matcher och varit viktig. Det är vad jag har behövt. Jag behöver speltid och det fick jag. Jag har gjort en del poäng också, så det har känts bra, säger mittfältaren.

Var det naturligt att gå på lån?

ANNONS

– Grejen var att jag att jag behövde spela. Vi hade en diskussion om vad som var bäst mig, om det var att sitta på bänken i allsvenskan eller få någon annanstans och spela kontinuerligt. Några klubbar var intresserade, men det här kändes bäst för mig. Det fick bli IK Frej.

Han fortsätter:

– Jag är ung och hungrig. Jag vill utvecklas i min karriär. Jag går inte på lån för att jag tycker det är kul. Absolut inte. Jag gör det för att jag vill spela och få ut det bästa av mig, vilket jag också har visat i IK Frej.

6 mål på 19 matcher blev det. Och några av fullträffarna, ja, de var vackra. Något frisparksmål där, något distansskott i krysset där.

– Om jag får summera dem själv så tycker jag det är klassmål. Men jag har också jobbat hårt för det. Jag tränar extra varje dag och det är det jag älskar.

Hans avtal med Örebro SK sträcker sig över nästa säsong. Tanken är att försöka slå sig in i laget.

– Jag respekterar mitt kontrakt och jag är professionell. Jag gör det jag är bra på och sedan får man ta det därifrån. Men absolut, jag är en allsvensk spelare nästa år också. Det är bara jobba hårt och försöka ta en startplats. Sedan får vi se om det blir ”Ajda”-show eller inte. Det är bara att gnugga, säger han med ett skratt.

ANNONS

Hur ser du på att du inte fått så många allsvenska minuter i Örebro?

– Det är färskvara och sådan fotbollen är. Man får acceptera det. Om man inte får spela är det bara gå på lån, eller så får man gå permanent någon annanstans. I det här fallet har jag valt att gå på lån.

Du känner att Örebro är rätt för dig fortfarande?

– Ja, absolut. Det är klubben i mitt hjärta.

Inte Falkenberg?

– Jo, så klart. Jag får inte glömma Falkenberg. Falkenberg har tagit hand om mig och gjort mig till den spelaren jag är.

Självförtroendet är det inget fel på och Ajdarevic är övertygad. Får han ÖSK-managern Axel Kjälls förtroende kan det bli åka av.

– Om jag får spela vet jag till hundra procent att jag kommer att göra det bra. Om jag inte får spela är det svårt för mig att bevisa vem Alfred Ajdarevic är. Den dagen jag får spela kommer folk att förstå mig ännu bättre. Till dess ska jag jobba hårt.

ANNONS