Alfred Ajdarevic, som har ett och ett halvt år kvar på kontraktet med allsvenska Örebro SK, lånas ut till IK Frej, i Norrettan.
Alfred Ajdarevic, som har ett och ett halvt år kvar på kontraktet med allsvenska Örebro SK, lånas ut till IK Frej, i Norrettan. Bild: Simon Carlsson/Arkiv

Alfred Ajdarevic lånas ut från Örebro SK till IK Frej

Från allsvensk frysbox till Norrettan. Alfred Ajdarevic lånas ut från Örebro SK till Hammarby IF:s samarbetsklubb, IK Frej.

ANNONS
|

Den tidigare Falkenbergs FF-spelaren bytte till Örebro SK 2016. Fem inhopp i Allsvenskan har det blivit under årens gång i Närkelaget. Denna säsong har speltiden har lyst i sin frånvaro för 22-åringen som inte funnits med i någon av ÖSK:s matchtrupper i Allsvenskan. Nu väljer Alfred Ajdarevic att representera IK Frej i Norrettan för resten av säsongen i form av en utlåning.

– Jag har fått en bra bild av klubben. Jag gjorde min första träningen igår (läs; tisdag), säger Alfred Ajdarevic.

Lånas ut till Hammarbys samarbetsklubb, IK Frej

Men det fanns ytterligare en klubb som visade intresse för Ajdarevic.

– Det stod mellan Gais och Frej. Det handlar om att jag vill få så mycket speltid som möjligt. Men det är många saker som måste stämma. Jag kände att Frej hade en tydlig plan med vad de ville och att de samarbetar med Hammarby.

ANNONS

Det är inte första gången Alfred Ajdarevic lånas ut från Örebro SK. Under fjolåret spelade han i Värnamo, där Jonas Thern var huvudtränare.

- Jag vet vad som väntar mig nu. Jag bevisade förra året i Värnamo att jag är en bra spelare. Men när jag kom tillbaka var jag på ruta ett.

Hur ser du på att du inte fått någon speltid i Örebro SK i år?

– Jag är själv förvånad att jag inte varit med, även om jag respekterar tränarens beslut. Under försäsongen var det mycket skriverier om att det skulle vara mitt år och jag var i monsterform. Jag pratade med Axel (Kjäll, ÖSK:s tränare) innan säsongen och han var tydlig med att det aldrig är omöjligt att ta sig in i startelvan. Det motiverade mig. Men nu har det gått några månader utan speltid så det kändes rätt att försöka hitta något annat.

Hoppas på mycket spel i Norrettan

Han hoppas att flytten till huvudstaden ska ge en välbehövlig boost i karriären. IK Frej har haft en knackig inledning på säsongen, där laget tagit elva poäng på nio matcher och befinner sig på en tolfteplats i Norrettan, endast två poäng från nedflyttningsplats.

– Jag har inte spelat mycket på länge, men jag känner mig i bra form. Men det kommer ta en, två matcher innan jag kommer in i game mode. Nu är det bara att köra på, gå ut och njuta av fotbollen och visa att jag har kvaliteter i mig, avslutar Alfred Ajdarevic.

ANNONS
ANNONS