300 000 kronor till Falkenberg Böljan

Damfotbollslaget Falkenberg Böljan får lika stort elitbidrag som Falkenbergs FF, Falkenbergs VBK och Falkenbergs BTK; 300 000 kronor.…

ANNONS
|

– Det var vad vi hoppats på, säger ordföranden Lars Johansson.

Kommunstyrelsen beslutade på tisdagen att Falkenberg Böljan likställs med de övriga stora elitföreningarna i stan. För bowlingklubben BKF Falkenberg ligger bidraget på 40 000 kronor per år.

- Nu är det viktigt att klubbens A-lag heter Falkenberg Böljan. Det är detta vi betalar för, säger kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson.

Hon fortsätter:

- Det är ju ett marknadsföringsbidrag för Falkenberg och när laget vinner ska det vara Falkenberg som vinner...

Lars Johansson, Böljans ordförande:

- Vi har ju gått med på detta och kommer att ändra namnet så det står Falkenbergs Böljan i tabellen. Det känns okej, men vi kan ju inte byta namn helt i föreningen och det står Falkenberg i vår klubbmärke och på tröjorna. Vi ska visa var vi kommer ifrån.

ANNONS

Mari-Louise Wernersson motiverar beslutet om 300 000 till Falkenberg Böljan.

- Det är självklart att likställa tjejer och killar och elitbidraget ska gå till lag motsvarade Superettannivå i fotboll och det har de kvalificerat sig till. Vi har inte ändrat vår budget för detta på 10-15 år och en höjning av detta elitbidrag gör vi gladeligen,

Mari-Louise Wernersson tycker att Falkenberg Böljans avancemang var väl tajmat.

- De har ju haft en plan vid sammanslagningen mellan Falkenbergs FF och Böljan och så levererade de och det passar bra med den nya arenan som ska vara en elitarena. Vi har också haft många möten med Böljan genom åren om behovet av egna lokaler för sin stora verksamhet. De får de nu också när Falkenbergs FF flyttar och det känns bra.

Elitbidraget är under utredning. Tjänstemän från Destination Falkenberg, kultur- och fritidsförvaltningen och kommunstyrelseförvaltningen tittar på nya riktlinjer.

- De är inte klara ännu, men vi ska arbeta mer med marknadsföring av Falkenberg och att locka hit fler personer genom evenemang och cuper, det är detta vi betalar för, säger Mari-Louise Wernersson.

ANNONS