Öster är ett lag som passar Bois illa

Det finns lag som passar bra och andra som är jobbigare att möta. För Bois del har Öster blivit en skräckmotståndare. – Vi har gjort två dåliga matcher mot Öster, sa Bois lagkapten Gabriel Altemark Vanneryr.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Nu blev det inte en lika kämpig och frustrerande historia som 2-5-förlusten på Myresjöhus Arena före sommaruppehållet. Bois gjorde i alla fall en hygglig första halvlek, men att hämta upp ett 0-2-underläge blev övermäktigt.

– Vi är glada för segern. Det här är en av de tuffaste bortamatcherna på året, det är vi medvetna om. Varberg börjar väldigt bra, sa Östers tränare Thomas Askebrand.

– Första kvarten pressade vi rejält och behöver göra mål. Vi har en stolpträff (Gustav Berggren) och ytterligare chanser. 1-0 är viktigt att få i en sån här match, sa Jörgen Wålemark.

ANNONS

Öster kom i obalans när man tidigt tvingades undvara ex-Boisaren Sebastian Crona som utgick, troligen med hjärnskakning.

– Han tappade minnet och när det är huvudskada finns ingen anledning att låta honom fortsätta, sa Askebrand.

Smålänningarna tog över mer och mer och fick till slut utdelning när 31-årige Dragen Kapcevic blev ledig vid straffpunkten och tryckte upp bollen högt förbi en chanslös Joakim Wulff.

Uppförsbacken blev brantare när Admir Bajrovic från straffpunkten ökade på till 2-0 i 55:e minuten.

Publiken morrade över straffincidenten, men Gabriel Altemark Vanneryr var uppriktig.

– Han skjuter på mitt ben och bollen tar på handen. Jag kan inte göra så mycket annat. Men det är skit rent ut sagt, sa "Gabbe" och fortsatte:

– Första 25 minuterna var strålande, men sen är vi inte tillräckligt bra. Det är bara gå hem och rannsaka oss själva.

Totalt hade Bois tre futtiga avslut på mål och ett av dem satte Jakob Olsson på en retur sedan pigge inhopparen Joel Palmquist lossat ett tungt distansskott.

– Gött att man kommer in i det mer och mer. Man börjar bli varm i tröjan och det är så där Jörgen vill att jag ska spela, sa Jakob Olsson.

ANNONS

1-2-reduceringen gjorde sista kvarten spännande. Men passningar och inlägg fallerade.

– Vi slarvar i många moment på planen. Det var många trötta huvuden och det kanske hängde med från derbymatchen senast, sa Jörgen Wålemark.

Istället öppnade sig rena autobahn för ex-Boisaren David Johannesson som fastställde slutreslutatet 3-1 på övertid

Om Crona fattades i Öster så vilade Kalle Söderström sin vad. Möjligtvis kan han spela mot Gefle på onsdag. Sedan väntar serieledaren BP.

– Tuffa matcher. Gefle har ju fått mer fart under benen och spelar för livet. Det är ingen lätt match. Men vi ska åka dit upp, göra en jävla bra match och ta poäng, sa Jakob Olsson.

Fakta

Varbergs Bois-Östers IF 1-3

0-1 (42) Dragan Kapcevic.0-2 (55) Admir Bajrovic, str, 1-2 75) Jakob Olsson (Joel Palmquist), 1-3 (94) David Johannesson.

Varning, V: Peter Nyström, Gabriel Altemark Vanneryr, Gustav Berggren.

Publik: 1778.

Domare: Granit Maqedonci. Göteborg

Så startade Bois: Joakim Wulff - Oliver Silverholt, Oliver Stanisic, Anton Liljenbäck, Pär Asp (ut 61) - Thomas Boakye, Peter Nyström (ut 46), Joakim Lindner, Jakob Olsson - Gustav Berggren, Gabriel Altemark Vanneryr.

Avb: Peter Dahlberg, Isac Skoog, Christoffer Arvidsson, Eric Nilsson (in 61), Isac Johansson, Karl Söderström, Joel Palmquist (in 46).

ANNONS