Äntligen seger för Böljan Falkenberg

Det skulle till två kanonskott för att Böljan Falkenberg äntligen kunde vinna igen. Hårdast sköt Alva Johansson.

ANNONS
|

Alva Johanssons 4-2 i den 56:e minuten var mycket viktigt i matchen som slutade 5-3 till slut mot bottenkollegan Onsala.

Onsalaförsvaret tappade bollen till Alva Johansson som distinkt drog till utanför straffområdet och bollen borrade sig in i målet.

– Så skönt att få sätta den. Det var viktigt, sa Alva efter sin fullträff och när segersången hade slutat att ljuda på Falcon Alkoholfri Arena.

– Vi pressade ju högt där och det stressade dem och nu kan vi hoppas igen, menade Alva.

Även Matilda Johanssons 3-2-kanon i den 45:e minuten var viktigt. Då kom Böljan Falkenberg äntligen i i ledning i matchen.

ANNONS

– Att få gå in i paus med den ledningen var viktigt även om jag tycker att vi borde ha lett med mer efter första, sa tränaren Lars Johansson.

– Ja, vi hade ett bra anfallsspel och vågade hålla i bollen, menade Alva Johansson.

Men Onsala gav sig inte efter Alva Johanssons 4-2-mål. I den 66:e minuten var Böljan på bjudningshumör. Ena Mujdzic och målvakten Linnéa Nilsson tvekade och Mujdzic nickade bollen över Nilsson och Onsalaspelaren Ellinor Jonsson hade bara att lägga in bollen i öppet mål. Det var Jonssons tredje mål i matchen.

Men matchen avgjordes definitivt i den 79:e minuten då Amanda Johansson kunde sätta 5-3 på ett ganska beskedligt skott där Emma Lööv i Onsalas mål nog borde räddat.

– Jag kan inte noga säga hur viktig den är segern var för oss. Hade vi inte vunnit skulle vi ha tappat ännu mer, sa Lars Johansson.

Sofie Rewucha gjorde sitt första mål för säsongen när Böljan Falkenberg kunde kvittera till 2-2 när målvakten i Onsala Emma Lööv tvekade i en utrusning. Rewucha var först på bollen och gjorde inget misstag. Böljan Falkenbergs gjorde också ett mål efter ett självmål.

ANNONS