New York Islanders målvakt Robin Lehner. Arkivbild.
New York Islanders målvakt Robin Lehner. Arkivbild.

Fortsatt kämpigt för Lehner

Det blev ytterligare en förlust för Robin Lehner och hans New York Islanders i den tredje kvartsfinalomgången mot Carolina i Stanley Cup. Carolina tog ledningen efter en miss från den svenska målvakten.

ANNONS
|

Det tredje kvartsfinalmötet i Eastern Conference var länge en jämn historia.

Efter två spelade perioder var ställningen 2–2.

- Vi tror alltid på att vi kan vinna nästa match. Tyvärr har vi inte fått till det de senaste matcherna. Men vi hade 2–2 inför tredje perioden och jag tyckte att det gick bra, jag hade gjort en del räddningar. Men allt avgjordes av den där situationen. Jag klantade till det, säger Robin Lehner till pressen efter matchen.

ANNONS

"Den där situationen" inträffade halvvägs in i slutperioden. Lehner försökte rensa bakom mål, men lyckades inte bättre än att finländaren Sebastian Aho kunde fånga pucken i luften och hitta Justin Williams i en snabb passning. Han kunde därefter placera pucken bakom Lehner i målet.

- Det var ett misstag, jag tar på mig den, sade Lehner till journalister efter matchen.

- Vi hade våra chanser, och de hade många bra chanser, det hela (förlusten) berodde på den grejen.

Med mindre än två minuter kvar att spela plockades Lehner av isen för öka Islanders chanser till kvittering. Men det draget lönade sig inte då Carolina i stället snabbt kunde peta in två puckar i tom kasse.

Matchen slutade 5–2 till Carolina som nu leder kvartsfinalserien med 3–0.

Lagen möts nästa gång natten mot lördag svensk tid, även då på Carolinas hemmaplan. Om det blir en fjärde seger för Carolina är laget klart för semifinal.

ANNONS
TT

ANNONS