Leipzigs Emil Forsberg. Arkivbild.

Forsbergs Leipzig föll i premiären

|

Emil Forsbergs Leipzigs fick en tung start på säsongen. I Bundesligapremiären borta mot Dortmund blev det förlust med 1–4.

De fick annars bästa tänkbara start efter att Jean-Kevin Augustin petat in ledningen redan i matchens första spelminut.

Sedan skulle de få en betydligt mer dyster utveckling på matchen. När lagen släntrade in för halvtid så hade hemmalaget sprungit iväg till 3–1, efter att bland annat nyförvärvet Axel Witsel satt just 3–1-målet strax före pausvilan.

Lukas Klostermann var nära att skjuta Leipzig tillbaka i matchen med ett stenhårt volleyskott i inledningen av andra halvlek, synd för då för honom och Leipzig att Dortmunds målvakt Roman Bürki svarade för en reptilsnabb räddning.

Emil Forsberg spelade hela matchen men lyckades inte rädda sitt Leipzig undan förlust, utan i stället slutade det 4–1 för Dortmund.

Mainz svenske ytter Robin Quaison kunde i alla fall jubla efter ligapremiären. Han serverade fram till Anthony Ujahs ledningsmål hemma mot Stuttgart. Det blev också matchens enda mål. Quaison spelade också han hela matchen.

Rättad: Fel resultat i tidigare version.