Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sebastian Larsson (i gult) skriker på domare Joel Aguilar att blåsa straff. Det gjorde Aguilar, efter videogranskning.

Forsberg: "Ska inte klaga nu"

Sverige vann VM-öppningen mot Sydkorea tack vare VAR. Då var den tidigare kritikern Emil Forsbergs åsikt en helt annan än förut.

Under VM-samlingens dagar i Sverige kritiserade Emil Forsberg videodomarsystemet VAR.

- Man måste ha strikta riktlinjer på hur det ska fungera, annars kommer det bli kaos, sade han då.

- För oss i Tyskland har det varit ett år av prövning, det har inte slagit rätt ut och då känns det fel att använda det.

"Varit kritisk"

Tonen var delvis en annan efter Sveriges seger mot Sydkorea, där domaren Joel Aguilar använde systemet för att se om inhopparen Kim Min-Woo verkligen var på Viktor Claesson.

Det var han. Sverige fick straff och Andreas Granqvist placerade in segermålet.

- Jag har varit kritisk men det har varit för att man inte ska in och plottra för mycket och få onödiga avbrott i spelet. Men just i en sådan här klar situation tycker jag man ska använda det, sade han.

- Men om på man varje hands, varje situation ska in och peta, då blir det jobbigt.

Albin Ekdal:

- VAR är det bästa som finns just nu... Det är lite kluvet. Det hjälpte oss i dag, det var en solklar straff och det kanske syntes på mina reaktioner när jag jagade domaren i 40 meter. Jag vill göra domaren uppmärksam på att det var en solklar straff, sade han.

- Jag förstår inte varför han (domaren) väntade så länge.

- Jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag tycker om det, men just i dag är jag glad över det.

"Solklar"

Ola Toivonen:

- Bra... Nu är den bra. Det kändes direkt som den (straffen) var solklar men vi visste att spelet skulle fortgå och så skulle de ta hjälp av bussen. Han tog nog det säkra före det osäkra.

Mikael Lustig, som var en av flera spelare som viftade med armarna för att få Aguilars uppmärksamhet, tyckte också att situationen var given.

- "Sebbe" (Sebastian Larsson) var också snabb på att prata med domaren... Den var solklar, jag var ganska säker.

Inhopparen Gustav Svensson såg situationen från bänken men ansåg att domaren tog rätt beslut och att VAR ändå är något bra.

- Det här var väl ett typexempel på att det fungerar bra. Sedan kan man alltid diskutera om han inte hade haft VAR – hade han då dömt straff?