Filip Forsberg (till höger) firar ett av sina mål med lagkamraten Craig Smith i förlustmatchen mot Edmonton.

Forsberg hyllas efter hattrick

Mål nummer åtta, nio och tio för säsongen. Alla klarades av på en match för hattrickskytten Filip Forsberg. Men inte ens det räckte till Nashvilleseger mot Edmonton.

|

Filip Forsberg gjorde tre mål för sitt Nashville i hemmamötet mot Edmonton i NHL-hockeyn. Hans mål hjälpte dock inte laget till några poäng, då matchen slutade 3–5.

- Just nu spelar Filip på en riktigt hög nivå, säger Nashvilles coach Peter Laviolette efter matchen.

Han säger dock att det inte bara är upp till honom, utan att hans kedjekamrater Ryan Johansen och Viktor Arvidsson också varit avgörande.

- Ryan spelar bitvis fantastiskt. Viktor Arvidsson är motorn som får allt att fungera, och alla tre spelar på en hög nivå. Men Forsberg har enligt mig haft nära 25 målförsök de senaste två matcherna, och när han spelar pucken på mål på det sättet så kommer det att resultera i mål, säger han enligt nhl.com.

Hoppet väcktes

Forsberg började med att i numerärt överläge reducera till 1–2 i slutet av den andra perioden. Hans andra mål var också en reducering, till 2–4, i början av den tredje. Hans nionde mål för säsongen i NHL, där även svenske kedjekamraten Viktor Arvidsson var inblandad med en assistpinne.

Även mål nummer tre, hans tionde för säsongen, var en reducering. I numerärt överläge dundrade Forsberg in 3–4, för tredje gången för dagen assisterad av Ryan Johansen, med drygt fyra minuter kvar av tredje perioden och väckte liv i hemmapubliken som såg en potentiell vändning i horisonten.

"För mycket utvisningar"

I stället kunde Drake Caggiula, med sitt andra mål för dagen, punktera matchen till 5–3, och en tydligt besviken Filip Forsberg knäppte upp hjälmen på bänken när slutsignalen gick.

Han kunde dock trösta sig med att Nashville, efter sin tredje förlust för säsongen, fortsatt leder Western Conference i en ytterst haltande tabell. Ytterligare plåster på såren är att Forsberg i skrivande stund är i delad målledning i ligan, efter hans sjätte hattrick. Men det verkar inte glädja svensken särskilt mycket.

- Vi spelar hockey stabilt nog, men samtidigt tar vi för många utvisningar, säger han enligt The Tennessean.

Oscar Klefbom noterades för en assist i Edmonton.