Emil Forsberg nätade igen, nu på straff mot Leverkusen. Arkivbild.

Forsberg avgjorde mot Leverkusen

85 spelade minuter – och matchvinnare med straffmålet som gav 3–2 när Leipzig slog Leverkusen borta med 4–2. Emil Forsberg skapar nya rubriker. Den här gången handlar de inte om landslagsåterbud och onda ljumskar.

|

Forsberg har en lång och trist skadelista men just nu lider hans kropp inte av den tuffa fotbollen i Bundesliga.

Efter återbudet från EM-kvalet mot Norge för två veckor sedan spelade han andra ligamatchen från start – och den här gången i rollen som central, offensiv mittfältare, en nummer 10 med stor personlig frihet.

Den roll han helst vill ha även i landslaget.

Leipzig spurtar i ligan för att knipa en topplacering och kvala in till höstens Champions League. Klubben ligger trea och ser i dagsläget ut att lyckas med sina ambitioner.

Forsberg visade vägen.

Sedan Kai Havertz slagit till två gånger och fört Leverkusen till 2–1 i halvtid kvitterade Timo Werner.

Forsbergs segermål kom mitt i andra halvlek, sedan domaren dömt straff för en hands. Forsberg placerade straffen säkert i Lukas Hradeckys vänstra hörn. Det var Forsbergs tredje ligamål den här säsongen, det andra gjorde han för en vecka sedan. Matheus Cunha ökade till 4–2 och med fem minuter kvar av ordinarie tid klev Forsberg av.

Frankfurt, med Branimir Hrgota på bänken, avgjorde i nionde tilläggsminuten borta mot Schalke. Luka Jovic slog in den VAR-dömda straffen till 2–1.