Filip Forsberg, i mitten, tittar tillsammans med Mike Fisher (t v) och Viktor Arvidsson (t h) upp mot jumbotronen för att kolla in reprisen av Forsbergs matchavgörande solomål i 5–2-segern mot Colorado.

Forsberg avgjorde med drömmål

Nashvilles Filip Forsberg har inlett Stanley Cup-slutspelet i ishockey på bästa sätt. Med två mål, det andra ett utsökt solomål, låg han bakom 5–2-segern i det första mötet med Colorado.

|

Forsberg utsågs till en av matchens tre bästa spelare, och konstigt vore annars. Det var 23-åringen som avgjorde matchen när han vid ställningen 2–2 i den tredje perioden gjorde sina två mål.

- Det första var väl inte så märkvärdigt. Men det andra blev ju bra, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.

3–2 styrde han påpassligt in på ett skott från blålinjen av Roman Josi. Sex minuter senare fick han hemmapubliken att flyga upp ur stolsraderna i jubel.

Drömmål

Forsberg tog pucken vid egen blålinje och satte fart mot mål. I den följande duellen mot backen Samuel Girard drog svensken först pucken mellan sina egna ben, petade sedan pucken mellan Girards skridskor och avslutade soloräden genom att rappt skjuta in 4–2 bakom Jonathan Bernier.

- Det är den sortens fint som man har tränat på sedan man var knatte, och det är klart att det är roligt att få till det i en så stor match, säger Filip Forsberg.

Colton Sissons fastställde slutresultatet till 5–2 med knappt två minuter kvar av matchen

"Viktig seger"

Columbus Alexander Wennberg blev också målskytt, och bidrog till lagets upphämtning och vändning till 4–3-seger mot Washington i det första mötet mellan lagen.

Det såg bra ut för Washington inledningsvis. Laget kopplade greppet när Jevgenij Kuznetsov gjorde både 1–0 och 2–0 på mindre än en halv minut i den första perioden, båda målen efter passningar från Nicklas Bäckström

Men knappt fem minuter in i andra perioden höll sig Alexander Wennberg framme och reducerade efter en passning från Boone Jenner. När ordinarie matchtid var slut var ställningen 3–3, och Artemij Panarin avgjorde sedan för Columbus sex minuter in i förlängningen.

"Det var ett stort mål för vårt lag. Jag är glad, för det var en hård match och en viktig seger", säger Panarin efter att slutsignalen ljudit, enligt Columbus Twitterkonto.

Wennberg utgick

Matchen fick dock ett tråkigt slut för Alexander Wennberg. Svensken tvingades utgå i den tredje perioden efter att ha åkt på en tuff tackling från Washingtons Tom Wilson.

Boston tog hem den första matchen mot Toronto med 5–1, Tampa Bay vann mot New Jersey med 5–2 och San Jose vann mot Anaheim med 3–0.

Fakta: NHL-slutspelet

Avgörs i bäst av sju matcher:

+ Tampa Bay–New Jersey 1–0 i matcher (nästa match i Tampa natten till söndag, svensk tid).

+ Boston–Toronto 1–0 i matcher (nästa match i Boston natten till söndag).

+ Washington–Columbus 0–1 i matcher (nästa match i Washington, natten till måndag).

+ Pittsburgh–Philadelphia 1–0 i matcher (nästa match i Pittsburgh, natten till lördag).

+ Nashville–Colorado 1–0 i matcher (nästa match i Nashville, natten till söndag).

+ Winnipeg–Minnesota 1–0 i matcher (nästa match i Winnipeg, natten till lördag).

+ Vegas–Los Angeles 1–0 i matcher (nästa match i Vegas, natten till lördag).

+ Anaheim–San Jose 0–1 (nästa match i Anaheim, natten till söndag).